Hocam merhabalar,
İzin verirseniz bende bir takım görüşlerimi aktarmak istiyorum;
İstanbul Beykozda özel üniversitede tam burslu okumaktayım. İlk olarak tercih yaparken devlet üniversitelerinden yanaydım ve onları tercih ettim. Ancak yerleşme şansı bulamadım.
Bende BLMYO üniversitesine tam burslu Bilgisayar Programcılığı programına kayıt oldum. Bu vakıf üniversitesini seçmemdeki temel neden evime 10 dakika uzaklıkta olması

Her neyse de her şey benim adıma güzel gibi gözüküyor ama değineceğim önemli bir nokta var o da eğitim.
Üniversite okuyup mezun olanların çoğu ne yazık ki yapacakları iş hakkında bilgi sahibi değiller. Sadece diploma için okuyan çok insan var. Daha sonra ben bilgisayar programcısıyım diye geçinip hiçbir işin ucundan tutamayan da çok.Bu durumlar da daha çok özel üniversitelerde karşılaşılıyor.
Üniversiteye programcılık hakkında başlangıç seviyesinde bilgi sahibi olarak başladım. Üniversiteden aldığım bilgiler ile sadece temelimi güçlendirebildim ama diğer arkadaşlarım hiçbir şey yapamadılar. Geçmişim olduğundan ötürü ben etkilenmedim. En basit ve anlaşılır örnekle, bir derste hoca veri tipi olan "int" i diğer hoca başka derste "integer" yapınca bu işi öğrenmek isteyenlerin kafası bir hayli karışıyor, pes ediyorlar.
Uzun lafın kısası, üniversiteyi sadece diploma için değil de
bir şeyler kazandırabilmesi bakımından okumanızı öneririm.
Bahsettiklerim seçiminizi etkiler mi bilmem ama bir de kendi bakış açımdan durumu yorumladım. Bir yanlışım var ise düzeltiniz lütfen. İyi günler