Bazı şeylerde sadece işi bilmek yetmez yeterlilik için diploma gerekir bu konulara aşina olmadıgın açıkca ortada. kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez maddi imkanın olmaması farklı birşey eger direkt olarak istediğin hedefe ulasıyorsan tabiki önce en az maaliyetlisini seçmelisin. Ama istedigin hedefe ulasabilmen senin için zor ise ve maddi gücün var ise kesinlikle geç kalmadan özel bir üniversitede egitim almakta mantıklı bir seçenektir. Ben nice insanlar gördüm senin gibi düşünen 3-4 sene peşpeşe sınava girdiler en son özel üniversiteye gittiler. Başta gitseydiler coktan mezun olup o paraları cıkarmıslardı. Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil. Ama kimse parasının düşmanıda olmamalı. Ama yapabileceğin birşey yoksa özel okul bir alternatiftir. Profesyoneller böyle düşünür. Ayrıca gideceğin okula göre geleceğin değişir. Staj imkanları vslerede bakacaksın. Benim gittiğim okul microsoft vb. firmalarla anlaşmalı staj yerini ister okul seçiyor ister kendin seçiyosun. Mesela ben 1. stajımı 4. leventte uluslar arası bir gümrük firmasının arge ekibinde yaptım bütün calısanlar ingilizce konusuyordu çok faydasını gördüm. 2. stajımı yine uluslararası calısan bir holdingte yaptım herşey teori değildir. Bunlara önemli şeyler. Hoca kalitesi egitim kalitesi bunlara bakmalısın. Devlet üniversitesine yerleşemeyecek güçtüysen yada kötü bir devlet üniversitesine yerleşebilecek bir puana sahipsen gücün varsa mutlaka daha iyi bir özel üniversitede okumak mantıklıdır. Büyük hayallerden kucuk şeyler istenmez. elbette herşeyin bir bedeli olacaktır.
Konuda soru farklıydı? Kendinizi övün diye bir mesaj görmedim ben?
İnsanları tanımadan gelip burda tartışma çıkartma. Fikrin varsa açıkça söylersin yoksa insanlara sataşmazsın. Böyle diyip saçmalayan çok insan gördüm. Bir tane daha eklenmiş oldu.
İnsanın kendinde biter iş... daha diye çok şey var ama üni konusuyla alakası yok. Yoksa ego tatmini başlatıyor insanlar kendince.
Ha şu demeden edemem: bu kadar para vereceğim, okul okuyacağım sonra maaş alıp ağız kokusu çekeceğim. "oo büyük hayalmiş alırım bir dal"...