Mesajların çoğunu okumadım.
Fakat üniversitenin çok önemli bir şey olduğunu söylemem şart. Eğer çok iyi bir üniversitede iyi bir bölüm okursan:
- Öncelikle 10-20-30 yıl sonra okul arkadaşların ülkemizdeki büyük şirketlerin yöneticileri olacaklarından arkadaş çevrenden bolca iş alırsın.
- İyi bir eğitim aldığından gerçek hayatta ne işimize yarayacak dediğin bilgiler ile gerçek hayat için çok önemli bilgileri öğrenirsin.
- Hiç bir şey yapmasan sadece derslerinde iyi biri olursan bile eş dost sayesinde iyi şirketlerde iyi işler yapan biri olabilirsin.
- Kaliteli bir sosyal ortamda yetişirsiniz, bu sayede sosyal becerileriniz üst düzey olur ve gerek kültür gerekse bilgi olarak gelecekteki rakiplerinizden daha iyi bir konumda olursunuz.
Bu tür konular çok önemlidir, yaş 15-25 arasında bunların değerini önemini anlamak istemeyebilirsiniz, fakat bu saydığım konular sizin 30 yaş ve üzerine geldiğinizde ne kadar değerli ve önemli olduğunu anlayacağınız şeylerdir.
Hiç bir iş bilmese bile sadece iyi bir okuldan mezun olup, eş dost arkadaş çevresine sahip insanlar ülkemizde bir sürü şirketin yönetimini veya kuruluşunu yaparak çalışmaktadırlar.
İyi okullar hangileri derseniz eğer, ben eski okul tecrübelerime göre isimler verebilirim. Ödtü, Bilken, İtü, Boğaziçi. Bu okullarda okursanız hayatınız kurtulur. Diğer okullarda işler biraz daha zorlayıcı olacaktır.
Unutmayın ETİKET ÖNEMLİDİR ve Üniversite hayatınızdaki en önemli ETİKETLERDEN BİRİDİR.
Bu arada okulda okumaktan kastım derslere deli gibi çalışmak değil, gerekirse okulu uzun sürede bitirseniz bile sosyal imkanlarını kullanmayı unutmayın. Çok arkadaş kazanın, mezun olduktan sonra ilişkide kalın ve okul organizasyonlarında mutlaka yer alın, herkesle tanışın...
34 yaşında biri ve 4 üniversiteye girip hiç birinde okumayıp hepsinden atılmış biri olarak size tavsiyem budur.