İyte (izmir yüksek teknoloji) bilgisayar mühendisliği bölümü mezunu olarak sana bilgisayar mühendisliği ile ilgili bir kaç tavsiye verebilirim.
Bilgisayar mühendisliğinde ileride kariyer yapmak ve işini şansa bırakmak istemiyorsan üniversiteni çok iyi seçmen lazım. İşin özü şu ki, büyük firmalar senin bölüm birincisi bile olmanı önemsemez önemsedikleri diplomanı aldığın üniversitedir. Ne yazık ki ülkemizde üniversitelerin %95 inin gerçek anlamda teknokent ve teknopark olanağı yoktur. Olsada ciddi anlamda bu teknokentlere destek veren firma yoktur. Teknokent veya teknoparkı olan bir üniversite, daha 3. sınıftayken sana iş imkanları sunar. Örnek iyte bilgisayar mühendisliğinde okuyorsan 3. sınıftayken kampüs bünyesinde bulunan firmalarda uzmanlık alanına göre çalışabilirsin. İytede standart bilgisayar mühendisliği eğitimi verilmez. daha 1. sınıftan itibaren bir uzmanlık alanı seçmen gerekir. Yazılım mühendisliği, bilgisayar ağları, paralel programlama, yapay zeka çekirdek mimarisi vs. Benim zamanımda bu iyte teknoloji geliştirme bölgesinde 100 den fazla şirket vardı. Aldığın uzmanlık alanına göre burda bulunan firmalarda hem okuyup hem çalışabilirsin. Ben sınıfdan 4 arkadaşımla vestel ar-ge de çalıştım. Bayağı da tatminkar ücret aldım. Kısacası okuyacağın üniversiteyi araştırıp iyi seçersen okurken para kazanabilrsin ve mezun olunca, okurken çalıştığın firmlalarda da iş bulabilir veya onlardan çok sağlam referans alabilirsin.
Üniversiteni iyi seçer zekanı çalıştırır ve başarılı olursan, en kötü ihtimalle lisansüstü bile yapmadan gebzede tübitak yerleşkesi içindeki herhangi bir firmada (bankaların yazılım geliştirme firmaları / iletişim firmaları vs) 4-5bin tl gibi bir maaşla işe başlayabilirsin.
Dediğim gibi bilgisayar mühendisliğinde en önemli etken mezun olduğun üniversitedir. Paralılara kesinlikle bulaşma. Çevren yoksa iyi bir işin değil sadece diploman + bölümünle alakası olmayan bir işin olur.