Öncelikle bu işi internetten öğrenebilirsin mantığı kesinlikle bilgisayar mühendisliği için söylenemez.
Günümüzde çoğu üniversitede bilgisayar mühendisliği bölümünde yazılım ağırlıklı eğitim veriliyo olabilir fakat, bu bilgisayar mühendisliğinde sizin yapacağınız iş program yazmak anlamına gelmiyor. İnternetten kod yazmayı öğrenebilirsiniz, iyi bi programcı olabilirsiniz fakat bu bölümde size olayın
Mimari tasarım süreç yürütme-geliştirme ya da veri iletişimi gibi birçok alansal dersleri veriyolar. Bunları ne internette ne de parasıyla gidilen bilge adam gibi karşıtı olduğum yerlerde göremezsiniz. O sebeple Programcı-Mühendis arasında ciddi anlamda fark vardır.
Sorduğunuz soruya gelirsek, yönetim bilişim sistemleri hakkında net tespitler yapamam ama, bilgisayar mühendisliği konusunda şunu söyleyebilirim. Eğer algoritmik düşünce yapısına bir nebze sahipseniz ve bölüm içeriği kaçınılmaz olan yazılım konusuna meraklıysanız öyle böyle yapabileceğiniz bir bölüm. Donanımsal ve ya sayısal dersleri ise çalışarak zaten öğrenebilirsiniz.
Ek olarak DGS sistemi ile 2+3 senede yani 5 senede bitirebiliyosunuz, dersleri de saydırabiliyorsunuz zaten. sonrasında da ders bırakmazsanız 5 senede bitirelebiliyor.
+ DGS kolay bir sınav da değil bunu gözardı etmemek lazım.
Bunun dışında, bölümünüzü seçerken zormu kolaymı yapılır mı edilir mi den önce "Ben ne istiyorum?" sorusunu cevaplayabilmek gerekir. Bunun cevabı doğrultusunda bölümünüzü seçerseniz gerisi öyle ya da böyle gelir. Önceliğinizin bu olmasında ciddi anlamda fayda var.