Resimlerle ilgili biraz bilgi vermek istiyorum. Bildiğiniz gibi moda sektöründe en önemli şey resimlerdir. Makale kısmını okuyan kişi sayısı çok azdır. Makaleleri Google için yazarız, resimleri ise ziyaretçi için ekleriz. Bu nedenle resimler bizim sektörde her şey demektir.

Konularınızda mümkün olduğu kadar büyük resimler kullanın. Benim kullandığım resimler genellikle 720 ile 730 piksel genişliğinde resimler. Ne kadar büyük olursa ziyaretçinin resimleri incelemesi o kadar uzun sürer. Yani şöyle ki, kadınlar baktıkları resimdeki kıyafetin üzerlerinde nasıl duracaklarını çok düşünürler. Bu da ziyaretçinin sayfanızda kalma süresini uzatır. Neticede SEO açısından önemli bir noktayı aşmış olursunuz.

Resimlerle ilgili bir başka konu da resimlerin orjinal olması. Yani Google tarafından başka bir yerde indexlenmemiş olması. Peki biz böyle hem büyük hem de orjinal resimleri nasıl elde edebiliriz diye soruyorsunuz haliyle. Bunun bir kaç yolu var kısaca bundan da bahsedeceğim. Bildiğiniz gibi online satış sitelerinde genellikle bir kıyafetin çeşitli açılardan çekilmiş bir kaç resmi bulunur. Aynı kıyafete ait resimleri bilgisayarınıza indirdikten sonra bunları tek bir resim içerisinde birleştirebilirsiniz. Bunun için photoscape isimli ücretsiz programı kullanabilirsiniz. Programın içinde yer alan sayfalama özelliklerinden istediğiniz gibi orjinal resim üretebilirsiniz. Ayrıca çeşitli efektler vererek daha da orjinal olmasını sağlayabilirsiniz. Program basit. Web sitesi tasarlayabilen birinin en fazla yarım saatte çözebileceği oldukça kullanışlı ve çok sade bir program.

Ya da photoscape programı yerine photoshop ile de pek çok şey yapabilirsiniz. Örneğin bir resmi photoshop içinde CTRL+A ile seçip CTRL+T yaparsanız serbest dönüştürme elde edersiniz. Buradan resmi sağdan sola ters çevirirseniz tıpkı aynadaki yansıması gibi zıt görüntüsünü elde edersiniz. Bu çok iyi bir yöntemdir. Böyle çevirdiğiniz 2 resmi photoscape ile bir de birleştirirseniz hiç bir yerde olmayan google tarafından da ilk kez indexlenecek bir resim elde edersiniz.

Mesela aşağıdaki resimleri trendyol'da bir ürüne ait resimler. 1 ve 2. resimler Trendyol'da yer alan orjinal resimler. 3.resim ise benim phptoshop ve photoscape kullanarak ürettiğim daha önce google tarafından indexlenmemiş orjinal bir resim. Gördüğünüz gibi mankenin duruş şekli, kolların şekli değişti. Ayrıca 2 görüntüden oluşan yeni bir resim elde ettim.

Daha önce de söylediğim gibi merak ettiğiniz konuları lütfen buradan sorun. Herkes öğrensin. Bu konuyla ilgili pm lere cevap vermiyorum.