Bilgisayar mühendisliği derim. aynı sen gibiyim bende. Bu sene DGS ye girip sırf diploma alacağım. Piyasadaki bir çok mühendisten fazla bilgi birikimi var.

Sayısal bir bölüm ve sayısal bir sınav!

DGS soruları bu sene düştü ve kontejyan sayısı arttı. Ben açıkçası Ahmet Yeseviyi istiyorum. Yıllar önce patron orda master yapıyordu uzaktan, derslerine geceleri ben giriyordum. Özellikle bir hoca vardı yapay zeka konusunu anlatan. Aşık oldum desem o konuya yalan olmaz.

BM liği çok ilgimi çektimiyor ama Yazılım Mühendisliği çok ilgimi çekiyor. Yurt dışında eğer yazılım sektörüyle ilgileniyorsan genelde tercih ilk olarak: Software Engineering diploması şart koşuyor.

TR de bu bölümü veren üni az yada paralı: Bahçeşehir Üni, İzmir Üni, İzmir Ekonomi Üni, Fırat Üni, Atılım Üni bunların çoğu paralı. Birde Boğaziçi Üni var ama o master programında veriyor...

Bilgisayar mühendisliğinden daha zor bir bölüm. Dersleri daha ağır. Bilgisayar Mühendisliğinde en ağır ders işlemciler çoğunun gözünde ama yazılım mühendisliğinde derleyiciler ve yapay zeka konuları daha ağır. Tamamen sayısal işlemlere giriyor mesela yapay sinir ağları...

Kardeşim DGS de 4 yıl daha okuyacak değilsin. Kazandığın üniversite mezun olduğun okula bakarak derslerini eleme yapıyor yada tekrar okutuyor. Tercih senin yinede.

Not: 2007 de mezun oldum, 6 yıl iş deneyimi - yöneticilik vs. Bu sene tamamen boştayım bıraktım her şeyi. Aylık ortalama kendim 1500 - 2000 TL kazanıyorum. Ama şu diploma sayesinde iş kurarken Kosgeb, Tübitak vs direkt destek veriyor 4 yıllık bitirdiğim için.