OzanFT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birincisi ben kesinlikle Noventa'ya katılmıyorum. Bilgisayar Mühendisliği iş olanağı olarak kesinlikle hiçbir meslekle ölçülemeyecek kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. (1.000TL-50.000TL arası para kazanabilirsin bu sana bağlı)

İkincisi o fakültede verilen dersleri internetten nasıl öğreniyorsun onu hiç anlamadım hadi yazılım mühendisliği olsa ki oda olmaz da oldu diyelim belki 1-2 dersi internetten biraz alabilirsin o kadar. Örnek vereyim: Gömülü Sistemler,Elektronik Devreler vs. bunları internetten öğrenmen zor. İnternetle olan birşey olsa herkesi sözel dersleri internetten öğrensin herkes hakim savcı olsun ki bilgisayar mühendisliği pratiği olan ve pratiği iyi kullanan insanlara çok para kazandıran meslektir.

Şu konuda Noventa ile bir ortak noktamız var 6 yıl olması ki 7 yılda olabilir gideceğin üniversiteye bağlı. Biraz fazla zaman demektir. Bunu da ailenle konuşman daha mantıklı. Tercihin aynı şartlar altında olursan (okuma süresi vs.) tabiki Bilgisayar Mühendisliği olmalı
Elinde yeterince İngilizce dil seviyesi var ise emin ol internetten öğrenebilirsin bu işi. Hiç olmadı bunların eğitimini veren kurslar var boşuna yıllarını harcamamak yerine kurslara kayıt olabilir. Ki bilgisayar tamamen kendini geliştirme işidir.
Ayrıca bilgisayar mühendisliğinin hangi alanından gidecek yazılım mı donanım mı grafik tasarım mı ?
Bi de şu para işine kafam takıldı. Her yıl kaç bin tane bilgisayar mühendisi üniversitelerden çıkıyor biliyor musunuz? Şu ana kadar üniversite sayısı en fazla olan bölümlerden birisi bilgisayardır. Binlerce insan bölümden mezun olurken, 2-3 seneye bu bölüm için iş bulma imkanı oldukça azalacaktır.

Yönetim Bilişim Sistemleri için şu an çok fazla çıkış yok. Ayrıca bu bölümün de alanı fazla bilgisayar kadar.

Ben de bilgisayar yazacağım onu söyliyim. Ama bilgisayar yazmamın tek sebebi 21 binlik derecemi boşa harcamamak ve yıllardan beri yaptığım iş olmasıdır. Eğer ki Boğaziçi yönetim bilişim sistemleri tutsaydı ona kesinlikle giderdim.