1. si cevap olup olmamasının önemi yok. Şu an "Dedicated Server & Co-Location Server " kategorisini kirletiyorsunuz ve bu forum kurallarına aykırı.
2. si 6 yıl okumak var 4 yıl okumak var. Tercih klavuzunda bilgisayar mühendisliklerinin sayısına bakın bir de yönetim bilişim sistemlerine. Herkes bilgisayar mühendisi oluyor. İyi bir okula gitmediğiniz sürece okuyacağınız yılların size getirisi olmayacak. Onun yerine bilişim sistemleri okursanız, pc mühendisliğinde anlatılan dersleri internetten rahatlıkla öğrenebilirsiniz yani pc mühendisliği bilginiz elinizde olurken ayrıca yönetim sistemleri diplomanız da olur.
1. Haklısınız fakat o bölümde zaten yönetim bilişim konusu açılmıs ve hala hiç cevap yok .Onun için bende buraya açtım.
2. Neden ybs öneriyorsunuz biraz açabilir misiniz?
Birincisi ben kesinlikle
Noventa'ya katılmıyorum. Bilgisayar Mühendisliği iş olanağı olarak kesinlikle hiçbir meslekle ölçülemeyecek kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. (1.000TL-50.000TL arası para kazanabilirsin bu sana bağlı)
İkincisi o fakültede verilen dersleri internetten nasıl öğreniyorsun onu hiç anlamadım hadi yazılım mühendisliği olsa ki oda olmaz da oldu diyelim belki 1-2 dersi internetten biraz alabilirsin o kadar. Örnek vereyim: Gömülü Sistemler,Elektronik Devreler vs. bunları internetten öğrenmen zor. İnternetle olan birşey olsa herkesi sözel dersleri internetten öğrensin herkes hakim savcı olsun ki bilgisayar mühendisliği pratiği olan ve pratiği iyi kullanan insanlara çok para kazandıran meslektir.
Şu konuda Noventa ile bir ortak noktamız var 6 yıl olması ki 7 yılda olabilir gideceğin üniversiteye bağlı. Biraz fazla zaman demektir. Bunu da ailenle konuşman daha mantıklı. Tercihin aynı şartlar altında olursan (okuma süresi vs.) tabiki Bilgisayar Mühendisliği olmalı