CND adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hiç zor değil hocam, alın 1 tane moda dergisi. Adı, sanı vs'si fark etmez. Editöre falan para vermek istemiyorum, zamanım da var diyorsanız okuyun yazıyı, açın word dosyasını yazın aklınızda kalanı.

Dönün yazıyı biraz süsleyin, iki üç resim ekleyin en kral makale
doğru. iyi yazmak, çeşitli konularda yazabilmek biraz yetenek meselesidir, önce onu söylemek isterim. şöyle ki ben çok fazla konu araştırıyorum ve son derecede basit konularda yazılmış son derecede kepaze yazılar da görüyorum nette. ama moda konuları zor konular değil, yazmaya biraz eğilimi olan biri bunları yazabilir. birkaç taktik eklemek istiyorum, yaza yaza kendiliğinden gelişmiş ve bana epeyce kolaylık sağlamış şeylerdir bunlar. konuyu seçin ve o konuda resimler indirin (resimlerde başka bir sitenin damgası falan olmasın) önce. resimlere bakarak kombinler tarif edin; kot pantolon ve bej rengi blazer ceketi kahverengi kemer ve ayakkabılarla kombinleyerek gayet şık görünebilirsiniz...gibi. ekleyeceğiniz resimlere bakarak yazacağınız için yazıyla resimler gayet tutarlı olur.

ne konuda yazacaksanız o konudaki bilgilere bakın, cümleleri değiştirerek yazının içine o bilgileri serpiştirin. ne bileyim; bol kesim pantolon modelleri hakkında mı yazıyorsunuz, gooogle'a 'bol kesim pantolonlar ne tip vücutlara yakışır?' falan gibi sorular sorun, illa ki bir şeyler çıkar. kullanın onları.

x markanın bi'şey modelleri hakkında yazı yazmaya niyetlenin, markanın sitesine bakın; büyük markaların çoğunda ürünler hakkında bilgi veren yazılar vardır, bunları kullanın. belli bir resmi indirin, yazının içine ara resim yapın ve yazının altına veya üstüne 'bu yeşil pantolon yüzde yüz pamuklu kumaştan yapılmıştır ve şu şekilde temizlenmesi gerekir' yazın mesela. resmin bilgisinde ne yazıyorsa işte. veya yazı arasına resim koymayıp sonuna galeri yapacaksınız diyelim; o kategorideki görsellere bakın yine ve o markanın o ürünü için genel bilgileri kendiniz yaratın. 'falan marka 2014 yaz sezonu için birbirinden güzel çiçek desenli şort modelleri sunuyor' gibi.

herkesin giyim hakkında fikirleri vardır, kendi fikirlerinizi ekleyin. kendi sitenize yazacaksanız daha rahat yazarsınız aslında; üslup daha serbest, daha size özgü olabilir. örneğin...ben kendi siteme tayt modelleri hakkında yazı yazsam tayt üzerine kısa bluz giyen kadınların külotlu çorabıyla müsamereye giden kız çocuklarına benzediklerini, hatta genel olarak pek bi şeye benzemediklerini düşündüğümü gayet rahat yazarım. ama onu bir müşterimin siparişi için veya hazır makale olarak yazacak olsam daha şık bir şekilde ifade ederim...gibi.