php 5.4.16 versiyonunu kullanıyorum. muhtemelen 5.3'den sonra falan gelmiş olabilir özellik. Dediğim gibi şu an da popüler olan çoğu framework'de bu tarz kullanımlar mevcut. Ki benim büyük heves ve ilgiyle takip ettiğim, çalıştığım framework olan Laravel'de de bu yapı mevcut.
View::make('post.show')->with('post', $post); veya
DB::table('uyeler')->update(array('votes' => 1)); gibi mesela. Bu açıdan bir araştırmaya girmiştim ve return new self; komutu ile dediğimi yaptım. Bu return $₺his ile aynı şeyi yapıyor sanırım static metotlar için.
Hocam bu şekilde zaten kullanabiliyorum burda problem yok. Ama burda kullanabilmeniz için dahil ettiğiniz sınıfı new etmeniz gerek. Static sınıflarda böyle bir duruma gerek kalmıyor. Dikkat ederseniz benim verdiğim örnekte
db::select('id, title, content')->from('news')->orderBy('id', 'desc')->getAll(); şeklinde bir kullanım var. $db->select()->from()->.... diye değil. Ama yukarda söylediğim gibi sorunu hallettim.
İlginiz için teşekkürler, lazım olan olursa böyle bişey, bunu kullanabilir
şimdi test ettim 5.3 de çalışmıyor, syntax hatası veriyor. kullanamıycam ama en azından bilgilenmiş oldum.
iyi çalışmalar