Konuyu hortlattım farkındayım ama son zamanlardaki sonuçlardan haberdar olabilmek için hortlatmak zorundaydım

Bende daha önce 3 defa bu tarz sitelerden telefon aldım hiç sorun yaşamadan telefonlarımı china post ve singapur post ile ptt üzerinden teslim aldım herhangi bir kargo vs ücreti vermedim telefonlar özelliklerinde belirtildiği gibi aynı şekilde geliyor fakat ilk aldığım telefonu ucuza almıştım deneme amaçlıydı gelir gelmez diye 130TL ye s3 mini benzeri farklı markada bir telefondu kısa sürede mikrofonu ve hoparlörü arızalandı.Diğerlerinde şu ana kadar sorun yok en son daha önce alışveriş yaptığım sitede aynı telefon olmadığı için ve Türkiye'deki gümrük problemleri nedeniyle telefon göndermedikleri için aliexpressden sipariş ettim fakat gümrük nedeniyle geri döndü.Paramı geçde olsa geri aldım.
Bir kaç forum sitesinde okudum arkadaşlar farklı çözümler bulmuşlar 2 - 3 parça halinde kargolatıp sipariş ettiriyorlarmış ve teslim alıyorlarmış ne kadar doğru bilemiyorum ve size tavsiyem kesinlikle aliexpressdeki amatör satıcılardan daha önce Türkiye'ye telefon göndermemiş satıcılardan alışveriş yapmayın.
Şuanda bu aylarda gümrük ne alemde telefon getirtebilen arkadaşlar varmı hangi siteden sipariş veriyorlar nasıl kargolatıyorlar tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.