PesimisTr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

1. Normal de 1 - 1.5 saat erkenden oruç tutmaya başlıyoruz zaten. Bir sıkıntı olmaz.
bkz: BAKARA - 187

2. Fecr vaktinde beyaz iplik, siyah iplikten tebeyyün edinceye (size belli oluncaya, gündüzün aydınlığı, gecenin karanlığından sıyrılıncaya) kadar yeyin ve için.

3. Bu Allah'ın hudududur (yasaklarıdır). Artık ona (yasaklara) yaklaşmayın.

Şimdi yazınızı 3'e ayırdım. cevaplarımı yazayım.

1. Kim diyor biz 1, 1.5 saat erken oruç tutuyoruz diye? nereyi örnek alıyorsunuz? Mekkede misal İftar saati 19:15 o zaman biz iftarıda geç yapıyoruz? böyle saçmalık olabilirmi? bu ülkede bazı hataları, yanlışları olsada bu işlerde sorumlu DİYANET denilen bir kurum var. ve bu kurumun içersinde binlerce ilahiyatçı, Prof, Doçent konusunda uzman müftüler, vaizler var hiç biri böyle düşünmüyor. Bir kaç tane TV programlarına çıkıp farklılık yaratmaya çalışanların sözlerine aldanmayın.

2. ayette " Beyaz iplik siyah iplikten ayırtılıncaya kadar deniliyor. " bu nedir? İMSAK vaktidir. ne yazıyor Takvimlerde? İmsağın bir saati var.

3. Bunlar Allahın Koyduğu Sınırlardır. bunlara yaklaşmayın deniliyor. yani kafanıza göre bu İMSAK saatlerini delip geçmeyin deniliyor. oh ne güzel hayat

yiyin yiyin 1, 1.5 saat daha yiyin. hatta hiç oruç tutmayın. zaten istedikleri bu.! insanların dinini fesat etmek. dinden imandan insanları çıkarmak. bırakın bu Reformist Akımların Sözlerini. Geleneksel İSLAMI yaşayın. etrafınıza bir bakın insanlar nasıl yapıyorsa sizde ona uyun.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:24:10 -->-> Daha önceki mesaj 13:19:58 --

Emperor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin bizden çok bildiğiniz ne malum.Örneğin ben Kuranı hatim ettim ve Arapça biliyorum,imam hatip bitirdim.Sen ne yaptın ? Size katılmıyorum maalesef .Bal gibi Kabul olur.Gereksiz yere fetva vermeyin.
Güzel Reklamınıda yaptın. ne güzel Allahın İlmini İrfanını Arttırsın.
Ancak Sizinle Ben daha uzağa .... Tükürürüm gibi Çocukca yarışlara girmeyi düşünmüyorum ancak " sözün özü " olarak yazdığım bir yazı var ilk mesajımda. orada olabileceğine dair fetva verilir dedim. ama bu konu istismar edilir demiştim. bak adam ne yazmış ??? 1 saat hatta 1.5 Saat yiyin birşey olmaz demiş. Haklımıymışım yazımda?