DeAtH_MeTaL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rica ederim dostum ne demek.Tercih dönemlerini bende yaşadım.Sınav zamanlarından daha stresli oluyor.Valla dostum emin ol çok pişman olursun uzama durumu olursa.Düşünsene 4 yıl beraber olduğun arkadaşların mezun oluyor sen olamıyorsun...Şöyle düşün; adam sabahtan akşama kadar derse gidiyor.Sabah öğlen saatlerinde sen o öğretmenden tam verim alabilirsin.Akşama doğru,adamın verimi düşünüyor.Ben çok biliyorum baştan savma ders anlatıpta sınavda şurdan şuraya sorumlusunuz diyen hoca.Girmiştim ikinci öğretimlerin dersine birkaç kez.Aman dostum kampüs hayatına,gezmeye tozmaya,karı kıza kendini çok kaptırma.İlk yıldan işleri sıkı tut.Birinci sınıfta dersin alttan kalırsa ikinci sınıfta o dersi almak zorunda oluyorsun.İkinci sınıfta da kalırsa üçüncü sınıfta alıyorsun.Eğer her dönem fazla kalırsa dersin,normal zorunlu olan derslerini alamıyorsun.Ek olarak sınıfa girer girmez bir ortam analizi yap...Kim sağlam not tutuyor öğren unutma sen okula gelmediğinde notu onlardan alacaksın aranı sıkı tut Tercih konusuna tekrar değineyim ; okulun geçmişteki başarılarına bak,dekanının rektörünün daha önce nerden geldiğine ve kariyerine bak...Sözlük yorumlarına(ekşi vs gibi) önem ver.Ben seçmeli derslerde dersini almadığım hoca varsa özellikle sözlüklerden takip ediyorum.Bugüne kadar yaş tahtaya basmadım.Çalışsanda hocaların kıllığına elbet denk geleceksin.Çok dik kafalı olma,sivrilme.Hiçbirşey kanıtlayamazsın.Bizzat başıma gelen budur Derslerine dersi alttan alan üst sınıflar girecektir.Unutma onlar görmüş geçirmiştir.Yakın ol Benim tercih konusunda da , üniversite hayatında da görüşlerim bunlardır dostum.Ha unutmadan sosyal etkinliklere de zaman ayır.En kısa zamanda da eve çık
Aklına takılan birşey olursa özelden de yazabilirsin.
Görüşmek üzere...
Uzatmamaya gayret edeceğim lisedende yaza kalıp ulan kalırsam arkadslarım mezun olursa ne yaparım diyip içerlemişliğim var hersene aynı duyguyu yaşıyordum orası ayrı Elbette siz görmüşsünüz hocanın verimliliğini derslere girdim bir kaç kez dediniz haklısınız öyle olur büyük ihtimalle ama dediğim gibi puan belli sıralama belli gidip istanbuldada tutuyor ama istediğim bölümler olmuyor :/

Kampüs hayatı dediğim arkadaş ortamımı kurmak isterim samimi olmak isterim tabi arkadaşlık konusunda herkesle samimi olmam ama sevecen bir yapım var kinde besleyemem kolay kolay ama bunlar başıma gelcek biliyorum üniversitedeki tanıdıklarım anlatır yani bu arkadaş konularını Karı kızlada pek alakam yok kalbimi verdim zaten birisine büyük konuşmak gibi olmasın ama inşallah o olur ömrüm

Sözlük yorumlarınada bu gece bakacağım .. Sosyal etkinlikleri çok severim İlk dönem yurtta kalma ikinci dönem eve çıkma gibi bir niyetimde var direk evde olabilir ama bakalım Allahın izniyle hayırlısı olur inşallah

Çok teşekkür ederim özelden rahatsız edeceğim sizi görüşmek üzere hayırlı geceler