Yıllardır bu iş ile ekmeğimi çıkarıyorum ve bu işi izlediğim videolar sayesinde öğrendim kardeş.Zaten bir müddet sonra kendi tekniğini geliştiriyorsun mesela bir banner tasarlaman gerekiyor sen farklı metotlar kullanırsın diğer grafiker farklı bir teknik kullanır.Yani kendi tarzın oturuyor.Kursa felan gitmedim.Resim yeteneğimde var onunda etkisiyle hızlıca öğrendim.
Ogame gibi oyunların tasarımcılarıda resim yeteneği olan insanlardır.Grafik tabletler ile çizim yapıyorlar.Mesela bir oyun karakteri çizmen gerekiyor otomatikmen resim yeteneğinin olması gerekiyor yoksa anatomik ve perspektif hataları meydana gelir.
Bir diğer husuta 3DMAX gibi modelleme programları.Bunlarıda kullanarak karakter modelleyebilirsin.Tabi hayal gücü yeteneğininde üzerinde olması gerekiyor.
Sana tavsiyem tek bir işte uzman ol.Ya çok uzman bir yazılımcı ol yada çok uzman bir grafiker.İkisinide bir arada yürütebilirsin ancak sıkıntıların olacaktır.
Her ne konuda sıkıntın olursa pm gönder yardımcı olurum bazı üyeler gibi burnumuz havada değil