Merhabalar,
Arkadaşlar konu benim için önemli ancak bir sonuca varamadım. Önemli olduğu için çevremdekiler fikir vermeye korkuyorlar.
Şöyle ki;
Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu'nda okuyorum ve 2. sınıfa geçtim. Geçen gelen mesaja göre, Polis Akademisi'nin bize tanıdığı hak doğrultusunda, 2. sınıfı anne ve babamızın olduğu ilde tamamlayabiliyoruz. Konya'da yaşıyorum ve dilersem kaydımı Yozgat'tan, Konya - Ereğli'ye aldırabiliyorum.
Güzel, böyle bakınca direkt geçme fikri geliyor ama...
Yozgat'ta ayrıntı veremeyeceğim bilgisayar ve internet imkânı olan bir birimdeyim, okulun. Okul için önemli şeyler yapılıyor ve bu imkân devrede yalnızca 4 kişide var.
Yani okul içerisinde herkesin yatarak, tv izleyerek geçirebildiği ve haftasonları görebildiği bilgisayarı - interneti ben her boş vaktimde, kilitli odamızda bulabiliyorum.
Ayrıca Yozgat'ta az çok rütbelilerle aram iyi ve tanışıyoruz. Yeni okulda sıfırdan bir tanışıklık, alışma süreci olacak.
%50 nöbet muafiyetim var. Herkes ayda 4 nöbet tutarken ben ayda 2 nöbet tutacağım.
// Herkesin her akşam girme zorunluluğu olduğu 45 dakikalık etüt derslere girmeme gibi bir imkânım da var.
Arkadaş çevrem ve koğuşum ile aram çok iyi. Okulun en gözde, birbirine kenetlenen, ayrılmaz sınıfındayım.
Yozgat için bunlar geçerli ancak Ereğli'ye gelirsem sıfırdan başlayacağım ve saydığım vasıfların hiçbiri olmayacak. Bu avantajlaraı kaçıracağım.
Ereğli'yi çekici kılan ve saydığım bütün özellikleri tek başına kaldırabilen şey AİLEME yakın olması. Yani önümüzdeki bir sene boyunca haftasonları Cuma-Pazar arası dilersem evimde olabileceğim ve ailem günlük olarak gelip görebilecek.
Ha; Yozgat evime 5 saat uzaklıkta, Ereğli 1.30 saat.
Sizce?
İki günüm var ve çok kararsızım...