tlgbtn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
selamlar,

konu için ne kadar doğru bir yer emin değilim fakat burada birçok arkadaşımız satış yaptığından konuyla ilgili daha fazla tecrübelerinin olacaklarını düşünerek bu bölüme açayım dedim.

öncelikle aklımda bir proje var fakat yasal açıdan ileride bana ne kadar sıkıntı çıkarır bilmiyorum. sürekli abuk subuk şeyler için mahkemelerle uğraşmak istemiyorum. ((***** sitesi falan değil, özgün bir proje))

bende alan adını whois bilgilerini gizleyip, siteyi barındıracağım sunucuyu almanya - fransa gibi bir lokasyondan alsam, ileride siteyle ilgili açılabilecek hukuksal soruşturmalarda nasıl bir adım izlerler?

davalar vs. otomatik geri dönüp, siteyi mi kapatırlar yoksa site sahibi bulmak için mi çabalarlar. (hedef kitlem gençler olacağından, siteyi engellemeleri benim için sorun değil. gençler = dns)

tecrübesi ya da ön görüsü olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
öneriniz var mı?

Tolga hocam yurtdışı kaynaklı bir firmaya karşı Türkiyede kazandığın bir dava malesef yaptırım uygulatamaz. En fazla dava açtığın IP yada firmaya ait IP'ler Türkiye telekom'dan çıkış giriş engellenebilir ki bu da çok zor bir ihtimal ancak geniş kapsamlı bir firma sahibi olman lazım. Bu sebeple yapacağın en mantıklı iş bilindik bir Türk firmasıyla anlaşarak karşılıklı sözleşme imzalamanız olur. Bu konuda da sözleşme imzalama konusuna firmalar yanaşmayabilir. Projeni az çok tahmin edebiliyorum skypeden sürekli görüştüğümüz konuyla ilgiliyse eğer buna, benzer sunucuları Türkiyede barındıran ve memnun kalan kişiler mevcut.