Hangi okul olduğu çok önemli fakat ben sana tercih yerine şöyle yardımcı olayım. Açıköğretimde bulunan bölümleri lütfen seçme çünkü onları zaten ikinci üniversite şansıyla yine okuyabilirsin ve aşırı mezun olduğundan o bölüm mezunları sürünmektedir.
Halkla ilişkiler ve tanıtım, halkla ilişkiler ve reklamcılık, görsel iletişim, insan kaynakları: Bu bölümlerden mezun olman herhangi bir bölümden mezun olmakla eşdeğer. Çoğu ünide bu bölümler var ve sen yabancı dil, iyi iş tecrübesi fln edinmezsen affedersin ama mal gibi sürünürsün. Bu bölümün yüksek lisansını okumaktayım.
Sosyoloji: Güzel bir bölüm fakat istanbul üniversitesi mezunları bile işsiz ve daha da önemlisi ne saygı ne bir itibar görürler. Oysa çok güzel bir bölüm. Bu bölümü de sanırım aöf eklemiş.
Sınıf öğretmenliği: Kpss atamasına lütfen bak bilgim yok ama tercih etmezdim.
Psikoloji: Çok güzel ve özel bir bölüm. İyi ders çalışan biriysen hakkını verirsin diğer türlü bırakırsın.
Lojistik ve uzantıları: Tercih etmeni önermem.
Siyaset bilimi ile ilgili 2 bölüm, Uluslararası ilişkiler ve son 4 bölüm bence gayet güzel. Diğer bölümler hakkında fazla bilgim yok.