SanTieG0 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben Ocak ayında olmuştum ameliyat özel bir hastahanede KBB uzmanına. SSK sadece işlevsel tarafını karşıladı, 2000 lira falan para almışlardı bizden ayrıca. Ama ben daha sonra pişman oldum keşke kulak burun boğaz uzmanı yerine estetik cerraha olsaydım diye. Görüntü olarak eskisinden güzel bir burnum var orası kesin ama yine de beklediğim, istediğim gibi olmadı tam olarak. Ayrıca hala ufak bir eğrilik var burnumda ve canını sıkıyor insanın bu durum çünkü ameliyat çilesi stresi morluğu şişliği derken insan istediği gibi olmasını bekliyor sonucun.

Nefes sıkıntım ve kırık olduğu için ameliyat olmuştum. Nefes olarak da 6 ay geçmesine rağmen tam rahatlayamadım. Hala bir tarafı tıkanık sayılır burnumun. Burun deliklerimde de eşitsizlik var.

Diyeceğim şudur ki bu ameliyatı bir kez olup kurtulmak istiyorsan internetten araştır, en başarılı, en iyi kimse üçe beşe bakma ver parasını kafan rahat etsin. Daha sonra pişmanlık fayda etmiyor maalesef.
Çeşitli araştırmalarımda kbb yerine cerrahın tercih edilmeside belirtiliyordu. Biraz daha araştırdığım kadarı ile ssk dışında kalan estetik durumları özel değilde devlet hastaneleri 800 ila 2000 tl el altından para alarak hallediyormuş heralde üçte biri çürük doktorların cebine gider diğerini makbuza uygun şekilde hallederler.

Bu durumda özeli tercih etmek gereksede ben estetiği sonraya bırakıp nefes tıkanıklığı ve eti aldırmak adına devlet hastaneleri ile görüşeceğim şuan iş değişikliği yaptığım için henüz bakamadım.

Görüntüden ziyade sizin rahat nefes almanız ve eğrilik psikolojisi yaşamamanızda önemli. 6 ay olduysa ve hala sorun devam ediyorsa mutlaka gözükmekte fayda var geçmiş olsun :/

Bir kaç resmi inceledim pek anladığımda söylenemez ama eğrilik uç kırılma noktasından kaynaklı olabilirmi ?

tugberk61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@Milqboys; Resimde gösterdiğin gibiyse ameliyat kolay olabilir.
Önceki mesajımda belirttiğim gibi ameliyatı özel doktorda 1750 TL'ye Trabzonda oldum. Ameliyat sonrası çarpmalara dikkat etmekten başka bir şey kalmıyor. Ağrı sızı falan yok denecek kadar az.
2. Ameliyatıma gelince; Yandan bakılınca çok hafif tümsek gibi bir şey kaldı. Çok belli olmuyor bile hatta olup/olmama konusunda kararsızım. Doktorumdan kesinlikle memnunum. Şekil itibariyle belkide yüzüme yakışacak en doğal burnu yaptı. Dediğim gibi before/after isteyenlere mesaj atabilirim.
Evet resimde gösterdiğim gibide maalesef nefes alıp vermede ciddi anlamda zorlanıyorum ve kendimi yormamaya çalışıyorum tükettiğim novalgin ilaçların haddi hesabı yok desem yeridir.

Öncesi ve sonrası resmini bana gönderebilirsen sevinirim

boagente adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yaklaşık 3-4 sene önce rahat nefes alamadığım için bir operasyon geçirdim ameliyat tutarı 1000-1200 tl arasında birşeymiş ama benden alınan 200-300 civarı birşey oldu geri kalanını ssk karşılamıştır. Ameliyat olduğum yerde özel bir hastane aynı zamanda
Sizede çok geçmiş olsun epey bir arkadaş varmış bu konuda tek olmamam güzel

Ayrı olarak özel hastanesine bu linkten bakıyorum ama detaylı aramamda burun ile alakalı bir terime rastlayamıyorum bende.

http://gss.sgk.gov.tr/OzelSHSBilgi/pages/shsSorgu.faces

Bu linktede terim olarak arattırdım yine farklı sonuçlar çıkıyor.

http://gss.sgk.gov.tr/OzelSHSBilgi/p...lemArama.faces

Bir estetik merkezinin sitesindede şöyle bir ibareyi görmemezden gelemedim..

Alıntı
Operasyonun anestezisi ve en önemlisi kullanılacak olan malzemenin kalitesi fiyatları etkileyecektir.
Eğer devlet hastanesi ile aynı bütçeye denk gelirse özel hastane tercihlerim arasında olacaktır bunun içinde kredi çekmeye çalışacağım.