Şöyle yapabilirsiniz hocam tam olarak ne kadar online olduğunu bilemezsiniz fakat 2 yolu var;
1) Her sayfa değiştirdiğinde atıyorum 1 dakika eklersiniz session süresine böylece artmış olur bu toplma 10 saat olduğundada pop-up kodlarını açabilirsiniz
2) Sayfaya girdiğinde bir javascript kodu çalışmaya başlar (AJAX) her 5 dakikada bir belirli bir php dosyasına form gönderir şu ve o php dosyasıda kontrol eder geldiği an ile bir önceki geldiği an arasında 5 dakika varsa bu 5 dakika toplam süreye eklenir (birden çok sekme açıldıysa bu daha sağlıklı olacaktır)
oturumları bir veritabanında kaydedebilirsiniz. mesela kullanıcı adı, ip adresi, ilk aktif olduğu zaman ve son aktivitesi. Hem bu tabloda onlarca güvenlik önlemi alırsınız hem de dediğiniz şeyleri yapabilirsiniz.
Veritabanı kullanmayım diyorsanız veritabanı yerine sessiona kaydedebilirsiniz yine aynı bilgileri. Ama hemen hemen her sistem veritabanına kaydediyor ve dediğim gibi birçok güvenlik işlemini oradan yürütebiliyor.
Aslında tam olarak mantığı anlamaya çalışıyorum. Son giriş ilk giriş pek işime yaramayacak. Örnek vermek gerekirse ekşi sözlükte bir zamanlar gün içerisinde sözlükte geçen zamanı yazan bir counter vardı. Tam olarak istediğim bu.
Dipnot: Session ile yapacaksan ve verdiğin örnekteki gibi süre 10 saat gibi uzun süreler olacaksa, session_timeout'a dikkat etmen lazım.
Örnek olarak belirttim. Yapacağım işlem üyeler hakkında geniş bir ayrı tablo oluşturup reklamcılara hitap adecek verilerin hepsini belli zamanlar sorup cevabı kaydetmek olacak.