Ufak ufak anlatım yapacağım konuları sizlerle paylaşmak istedim. Boş zamanlarımda az olsa bir şeyler aktarabilirsem faydalı olur diye düşünüyorum. Umarım faydalı olur..

Laravel ile eposta gönderme işlemini yapabilirsiniz. Laravel eposta gönderimini yaparken SwiftMailer ile yapmaktadır. (http://swiftmailer.org/docs/introduction.html )

SMTP üstünden mail göndermek istiyorsanız öncelikle SMTP bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Demo için app/config/mail.php dosyasını açın ve örnek olarak domain bilgilerinizi girin.

'driver' => 'smtp' ,
'host' => 'smtp.domain.com' ,
'port' => 465,
'encryption' => 'ssl',
'username' => 'epostaadresiniz@domain.com',
'password' => 'eposta şifreniz',
Yukarıda gördüğünüz gibi eposlarınız ssl ile iletilecektir. SSL ile iletimesi için ufak php.ini dosyasında değişiklik yapmanız gerekmekte. php.ini dosyasında bulunan OpenSLL desteğini açarak gönderim yapabilirsiniz.
- Php.ini dosyasını açın,
- Ardından " ;extension=php_openssl.dll satırını bulun,
- Önünde bulunan " ; " kaldırın ve kaydedin. Unutmayın: Apache sunucusunu yeniden başlatmanız gereklidir.

Ardından şablonumuzu oluşturalım. Aşağıda ki şablonu " app/views/emails/sablon.blade.php" olarak kaydedin..

<!DOCTYPE html>
<html lang="tr">
 	<head><meta charset ="utf-8"></head>
 	<body>
 		<h2>Laravel İle Eposta Gönderimi</h2>
 		<div>{{ $detay }}</div>
 		<div>{{ $ad }}</div>
 	</body>
</html>
Ardından aşağıda vereceğim kodları routes.php kaydedin ve http://localhost/public/eposta şeklinde çağırın

// app/routes.php
Route:: get (' /eposta' , function() {
//burada epostayı gondereceğimiz kişiyi tanımlayalım
$uye = array(
    'email' => 'eposta@eposta.com' ,
    'ad' => 'Deneme Kişi'
);
//Şablon dosyasına yazacağımız verileri tanımlayalım
$bilgi = array( 
    'detay' => 'Buraya Detayları Girelim' , 
    'ad' => $uye['ad']
);
 $ok= mail:: send('emails.sablon' , $bilgi, function($mesaj) use ($uye]{
    $message->from('email@domain.com' , 'Admin');
    $message->to($uye['email'], $uye['ad']) -> subject('laravel mail test yapıyoruz');
 });
echo $ok ? 'Eposta başarıyla gönderildi' : 'Başarısız' ;
});
İyi çalışmalar.