Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cpanelin mysql upgrade işleminde bir problem yaşanma ihtimali zayıftır.

İşleme başlamadan önce my.cnf dosyasını komple silin, sorun çıkma ihtimali zayıftır ama yedek alarak kendinizi güvenceye almanız sağlıklı olur.

Versiyonunuz 5.1 ise önce 5.5 e ardından upgrade sayfasına geri dönüp 5.6 ya yükseltin, sonrasında mysqllibclient bileşenlerinin yeni versiyonla entegre çalışması için easyapacheden php derlemesi yapmanız yeterli olacaktır.
XenCPU adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam MySQL son sürüme upgrade yaparken otomatik php derleniyor diye biliyorum ben.Orada bir seçenek vardı sanırım otomatik olarak derlenmesi için.
Extra bir derlemeye yine ihtiyaç olucak mı? Otomatik derleme default olarak geliyor zaten.
Derleme en son aşamada oluyor otomatik yapmıyor. Mysqlü güncelledikten sonra son aşamada soruyor mevcut ayarlarla mı derlensin, yeni ayarlarla mı diye. Birçok arkadaş mysql güncellendi işlem tamam diyip orda bırakıyor işlemi bu sefer siteler mysql client hatası veriyor
Doğrudur hocam bendede bu şekilde olmuş olabilir çok net hatırlamamakla beraber mysql upgrade edildikten sonra otomatik php derlenmeye başladı o esnada sormuş olabilir default olarak derlensin diye
O dediğin şeyi şimdi hatırladım, mysql upgrade yaparkende 2 seçenek var biri Unattended upgrade bu seçenekte dediğin gibi mysqlü güncelliyor sonra php yi derliyor ama bu derlemeyi default php bileşenleriyle yapıyor sanırım, interactive güncellemeyi seçersen ayrı ayrı işlem yapıyor, mysqlü güncelledikten sonra php derleme aşamasında new settings diyip eksik bileşenleri v.s seçip temiz derleme yapabiliyorsunuz
o zaman doğru hatırlamışım hocam çünki default ayarlarla ileri ileri deyince otomatik php'de derleniyordu ama en güzelide upgrade sonrası manuel derleme olacaktır sanırım.
Şimdi beyler cumartesi gecesi bu güncellemeyi yapacağım yedekleri aldıktan sonra. Güncelleme yaparken Unattended upgrade bunumu seçmem gerekiyor. Yoksa interactive güncellemeyimi. İneractive yaparsam benim ne gibi işler yapmam gerekiyor. Yani otomatik mi tek tek derleyecek yoksa ayarlardan bişeyler yapmam gerekiyormu dediğim gibi sunucuda %90 oranında joomla, wordpress ve prestashop var.