tolgasen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uyanamazsa, hasta olursa veya bir sebeple tutamaz veya kaçırırsa çözüm belli: Kaza yapmak. Yinede su içip oruç tutmak değildir.

Kafanıza göre din kuralları çıkarıyorsunuz resmen.
Ölümüne savunduğun kurum senin benim gibi insan hata yapabilirler..

İkincisi ben sadece örnek verdim detaya girmedim belki bu kişi ilerde kazada yapıcak içi rahat etmiyecek ama benim anlatmak istediğimi sen anlamak istemiyorsun..

Demek istediğim bu kişi ezandan 15 dk sonra kalktı baktı uyanamamış niyetini etti suyunu içti geri uyudu...Bunun kabul olup olmuyacağını sen yada ben bilemeyiz..

Ben direk kabul olur demiyorum sadece niyeti önemlidir bu kişinin anlatmak istediğim bu...

Bazıları namaza sadece gösteriş için gider, bazılarıda su bulamadığı bile ortamda dinine uygun ibadetini yerine getirir önemli olan içindeki iyi ameldir...

Tabi bu benim düşüncem herkesin farklı olabilir, ama tutup insanların yargısız infaz yapmadan önce iki üç kez düşünün gören duyanda fetva verdik sanıcak...

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 06:34:39 -->-> Daha önceki mesaj 06:01:38 --

HBGroup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O öneriyi İslam alimleri bin yıldır yapıyor zaten. Mekke saatine göre niyetlenin mekke saatine göre iftar edin diye. Bir kısmı da en yakın yerleşim yerine göre der. İslam'da çözülmemiş bir mesele yoktur.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 05:53:04 -->-> Daha önceki mesaj 05:50:57 --

Kur'an da geçen bir ayetten kafana göre hüküm çıkarmak demek ictihad etmek demektir. İctihad etmen için müctehid seviyesinde alim olman gerekir ki günümüzde tüm dünyada o tarz alim bir elin parmakları kadar. Türkiye'de zaten yok. En başta prof arapça ve gramer bileceksin ki bu sadece 4 sene sürer toplamda öğreneceğin 8 ilimden sonra (ortalama 32 sene sürer eğitimin) o zaman kendi yorumunu çıkarabilirsin Kur'an'dan bu ne dine karşı saygısızlıktır yahu şaka gibi.
Tutup o kadar yazdığım şeye, kalkıp bir kelimeyi cımbızlıyarak isteyerek yapmadığım bir hata ile yargılıyorsunya pes...

Şimdi olay TDK hatalarına kayar ordanda siyasete kapatılır daha fazla birşey demiyorum...

Ben diyorum Ak sen diyorsun Kara..

Ben kendi dilimde elimden geldiğince Kur'an-ı Kerimi okuyup öğrenmeye çalışıyorum..Bu benim ibadetim..

Ayrıca Kur'an-ı Kerim her insanın anlıyabileceği saf bir şekilde hazırlanıp Peygamber Efendimize (S.A.V) gönderilmiştir..Her zamanda okunması, anlaşılması için binlerce kez söylemde bulunulmuştur...

Herkes bir ayetten kendine birşeyler çıkarabilir bu yanlış veyahut doğrudur bu yazı uzar gider..Senin dediğine göre o kadar yüksek seviye ye ulaşmış birisinin dahi hata yapma olasılığı varken biz boşuna tartışıyoruz...Yüce Rabbimizin bir çok gönderdiği ayeti derin derine anlamak için uzman olmaya gerek yoktur...

Buyrun örnek...

Peygamber Efendimiz ( S.A.V) buyurmuşlardır ki;

'' Kim nimete kavuşunca şükreder, dert ve acılarla karşılasinca sabreder, haksızlık yapinca af diler, haksizliga ugradığında da affederse işte onlar güvende ve doğru yolda olan kimselerdir.. ''

Şimdi bu buyruğu anlamak için yıllarca okumak yada araştırmak gerekir mi ?

Ben diyorumki insanın içindeki iyi amel önemlidir daha ne diyim ?

Sen düşün bir tarafta sırf sevap kazanayım diye yada gösteriş olsun diye oruç tutan birisi diğer tarafta yoksulluktan yada hastalıktan geç kalkmış, yiyecek birşey bulamamış birisinin niyeti...Kabul olup olmuyacağı Yüce Rabbimize kalmış iken tutup burda olmaz, etmez, şöyle böyle demenin anlamı nedir ?

Camiye her zaman giderim çoğu hocamız Kur'an-ı Kerimden örnekler verir yorum yapar o zaman senin dediğine göre bunlarda yanlış ?

Ben kesin birşey demiyorum üzerime saçma sapan geliyorsunuz niyet önemlidir, iyi amel diyorum hala uzatıyorsunuz...

Bundan 6-7 sene önce imsak vakitleri nasılken şimdi ne duruma gelmiş bunu anlatmaya çalışıyorum bir kaç arkadaşın sayesinde olaylar ne durumlara geldi vallahi pes...

Konunun özüne geri dönelim şu saatten sonra olayları kendi tarafına çekip tartışma çıkarmaya çalışanlara kesinlikle cevap vermiyeceğim...

Ne bu arkadaş az kaldı dinsiz ilan edileceğiz...