duskorc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel kardeşim bazı kuzey ülkelerinde namaz vakitleri bile 4 e düşüyor. Kutuplarda şu ana kadar "tamam budur" denilen, tüm İslam alimleri tarafından kabul gören bir tespit yoktur. Bazı tespitler var ama bunlarda tam olarak kesinleşmemiştir. Çoğunluğu 13-14 saat tutmaları yönündedir ama biz 17 saat tutarken onların 13-14 saat tutmaları enteresandır. Oruç tabiki farz ama orada yaşayanlar tespit için mantıklı değiller bulamıyorsa bu da üzerlerindeki zorunluluğu kaldırır. Olay yine benim önerime geliyor, ortalama bir vakit belirleyip sürekli onu tutsunlar bence

http://www.suleymaniyevakfi.org/dige...13-saat-2.html

http://www.posta.com.tr/turkiye/Habe...rticleID=82129
O öneriyi İslam alimleri bin yıldır yapıyor zaten. Mekke saatine göre niyetlenin mekke saatine göre iftar edin diye. Bir kısmı da en yakın yerleşim yerine göre der. İslam'da çözülmemiş bir mesele yoktur.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 05:53:04 -->-> Daha önceki mesaj 05:50:57 --

Martin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peygamber Efendimizin verdiği bir hadis ve Kuran`da dahi geçiyor bende bundan söz ediyorum ve bu iş saçmalıyorumsa size cevap vermeye tenezzül dahi etmiyorum bir daha..

Biz burda niyetten bahsediyoruz elbette Diyanet yanlış dediysek kafamıza göre hakaret etmiyoruz çoktan niyetimizi ettik haşa 1 saat geç erken farketmez bizim için...

Zaten Orucun amacı insanları aç bırakmak veya tutup tutmayacaklarını test etmek değildir. Orucun amacı ; yardımlaşmayı öğretmek, paylaşmayı öğretmek, yoksulların halinden anlamayı öğretmektir.

Eğer bir ay boyunca eksiksiz oruç tutup bu dediklerimin hiç birini öğrenemiyorsan, iftar vakti tıka basa yiyip aç insanları göz ardı ediyorsan sevap kazanıyorum diyerek sadece kendini kandırmış olursun..
Kur'an da geçen bir ayetten kafana göre hüküm çıkarmak demek ictihad etmek demektir. İctihad etmen için müctehid seviyesinde alim olman gerekir ki günümüzde tüm dünyada o tarz alim bir elin parmakları kadar. Türkiye'de zaten yok. En başta prof arapça ve gramer bileceksin ki bu sadece 4 sene sürer toplamda öğreneceğin 8 ilimden sonra (ortalama 32 sene sürer eğitimin) o zaman kendi yorumunu çıkarabilirsin Kur'an'dan bu ne dine karşı saygısızlıktır yahu şaka gibi.