Birileri bu arkadaşlara şunu söylesin; Kutuplar'da 6 ay gece ve 6 ay gündüz. Bu insanlar gündüz vakti nasıl niyet ediyor?
Hep gündüz olduğu için beyaz ip hep beyaz görünecektir.
Hep gece olduğu için beyaz ip hep siyah görünecektir.
Ne güzel, herkes kendi kendine fetva versin.
O 04:41'de niyet eden arkadaşım: Boşuna aç susuz kalıp kendini yorma. Bilmeyerek yapsan neyse de, bilerek yapıyorsun ve idda ettiğin şey ortada "ip". Şimdi burada saatlerce, satır dolusu yazarım da gerek yok. Diyanet ne diyorsa herkes ona uymalı. Zaten ben ona uymam kendi kafama eseni yaparım diyorsan konu kapanır gider.
Kutuplarda oruç tutulmuyor , Norveç te bile 21 saat şu an oruç süresi, tutabilen varsa tabi
Ben de Diyanet'in fazla garantici olduğunu düşünüyorum. Çünkü şu an yapılan hesaplamalar Astronomik güneşe göre yapılıyor. Yani güneşin açısının derecesi ve bulunulan bölgenin derecesi eşleştiği zaman o bölgede imsak kesilmiş sayılıyor. Herkesin kendisine göre saat belirlemesi tabii ki olmaz ama güneşin açısından çok o bölgedeki güneşin aydınlatma düzeyini de dikkate almalılar bence.
Aslında keşke ortalama bir zaman belirlense de tüm dünya o kadar oruç tutsa

Çünkü Norveç te veya daha kuzeyde yaşayan adama İslam'ın tüm insanlığa geldiği anlatmak çok zor bu durumda.