Diyanetin saatini her zaman esas alın. Resmi olarakta yetkili kurumdur. Hesabı doğrudur Abdülaziz bayındır bir çok konuda ehli sünnetle ilgisi olmayan vahhabi mezhebi kafasında kısaca bizim mezhebiimizden biri değildir bu yüzden Allah bir dediği dışında bir şeyi dinlenmez. Kaldı ki diyanet saati yanlış bile olsa diyanete uyan kimseler mesul olmaz oruçları kabul olur ama kafasına göre ona buna uyup yok ben 1 saat sonra niyetlendim falan derlerse boşuna oruç tutmasınlar çünkü orucu başlamadan yemiş oluyorlar.
Kimsenin diyanete uyma zorunluluğu yoktur..Heleki son 1 ay öncesinde somadaki olanlardan sonra insanlara saçma sapan fetvalar verdikten sonra...
Eskiden saat mı vardı ? İnsanlar hava aydınlanmadan sahurunu yapıyor orucunu aynen tutuyordu...
Peygamber Efendimizin dediğine göre siyah iplikle beyaz ipliğin rengini göre bilecek kadar havanın aydınlanması gerekiyor ve sahurun bittiği anlamına geliyor, bunu isteyen de buna bakarak sahurunu bitirebilir..
Bana göre bu saatler yanlış hesaplanıyor...Ayrıca itham ettiğiniz kişi hakkında kesin kanıtlar olmadan bu tarz cümleler kurmanız hoş olmamış bu hayatta kimse kusursuz değilki yeri geldiğinde bir çok Peygamber dahi hata yapmıştır..Yüce Rabbim affedendir bağışlayandır o kul ile hak arasında...
Ayrıca şahsen ben din işlerinde kurumları dinlemek yerine Kuran-ı Kerim referans almayı tercih ederim...
Buyrun burda daha 2 yıl önce aynı konuya biri daha değinmiş..
http://videonuz.ensonhaber.com/izle/...k-vakti-yanlis
Eğer bu işte bir yanlışlık hakimse ve bilerek düzeltilmiyorsa bunun hesabını kimseye veremezler, milyonlarca insanın kul hakkına girmek hemde sırf ne uğruna olduğunu ben iyi biliyorum aslındada şurda iki kelamdan siyasete dönücek konu hiç girmek istemiyorum..
Malum kritik dönemlerdeyiz insanlar sırf başka şeyler ile meşgul olsun ülke meselesi düşünmesin, zam düşünmesin, oruçla oyuncak gibi uğraşsın bu nasıl bir mantık bu nasıl bir izzahtır bunu yapanlar kendine nasıl müslümanım diyebiliyor nasıl olurda kendi kutsal kitaplarının yasakladığı bir çok şeyi boyayıp püsleyip millete iyi birşey gibi gösterebiliyor ve bunuda kendine müslüman diyen bir millet kabulleniyor aklım almıyor....