İyi günler arkadaşlar. Çalışmakta olduğum firmada (yeni girdim) muhasebeci olarak işe başladım. Un fabrikasının muhasebesini tutuyorum. Veya tutmaya çalışıyorum. Benden önceki arkadaş excel ile bu işlemi yapıyordu. Dev ecxel dosyaları ve manuel girişler ile Randıman hesapları çıkartılıyor. Ben bu hesapları php ve mysql ile daha kolay bir şekilde yapacağıma inanıyorum.
Üretim
Satış
Depo
bilgileri ile randıman ortaya çıkıyor
Randıman= Buğday kırılır, Un, Kepek, ve diğerleri olmak üzere 3 e ayrılır. Burada un ve diğer ürünlerin yüzdelerinin hesaplanması işidir.
Programcı değilim ama uzun süredir bilgisayar ve internet ortamındayım. Herşeyden biraz alan hiçbirşey bilmeyenlerdenim.
Sizlerden bu işden gerçekten anlayan arkadaşlardan öneri almak istiyorum. NEREDEN BAŞLAMALIYIM?
Şu anki sistemi 1 günde kullanmayı öğrendim ve normal olarak hesap giriş çıkışlarını yapıyorum. Veresiyeler, kasa giriş çıkışları excel üzerinden yapıyorum. Ama ileri dönük olarak kendi altyapımı hazırlamak ve sistemimi kurmak istiyorum. Profesyonel yazılım kullanmayacağım. Paradan kaçmak için değil, kendimi geliştirmek için.
Üstadlar lütfen bana "şu programlama dilini(php öncelikli), şu konuları, vs öğren işini görecektir" gibi öneride bulununuz. Belki aynı durumda başka arkadaşlarda faydalanabilirler. Belki programcılığa buradan giriş yaparım.