java ? chrome ? bulunmuyor mu ? arkadaşım bilmiyorsun bari bol keseden sallama chrome ubuntu center'da açık kaynaklı versiyonu bulunuyor ayrıca java'ya gelince otomatikten kendinden zaten ubuntu ile beraber geliyor + olarak kurmana gerek yok galiba sen ubuntu 1.0 falan kullandın yada bol keseden sallıyorsun

teamviewer 'e gelince sitesinden indirdiğin dosyayı direk açıyorsun otomatik kurulumunu vs.. sağlıyor ayrıca terminalden program kurmak hiç'de zor değil hatta daha kolay 1 satır kodunu yazıyorsun otomatik indirip kuruyor. şey bir de pardusu önermişsin pardusu geliştiren adamlar bile pardusu kullanmazken
konuya dönecek olursak ubuntu gayet stabil ama şu sıralar fedora'da bayağı iyi karneli daha üst versiyon diye hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam. ama her şeyim rahat ve çok sade olsun dersen yani sadece php ile ilgileniyorsan debian'da işini görecektir zaten debian lisans kuralları gereği herşey açık kaynak olarak sana sunuluyor kolayca sorunlara müdhale edile biliyor.
Google Chrome yok arkadaşım Yazılım Merkezinde inanmıyorsan bak. Chrome'un açık kaynak koduyla yazılmış Chromium tarayıcısı var sadece Yazılım Merkezinde. Ben Chromium yok mu dedim? 2 farklı tarayıcıyı bir tuttun ya yuh yani sana.