megalanya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence Linux'a geçmeyin. Özellikle Ubuntu'ya. Ubuntu'yu biraz bile kurcalarsanız kalıcı sistem hatalarına sebep olabilirsiniz. Ayrıca Ubuntu'nun baya kastığını fark ettim. Bunun dışında Ubuntu Yazılım Merkezindeki programlar ya güncel değil yada Ubuntu desteği olmasına rağmen bulunmuyor. Bulunmayanlara örnekler; Google Chrome, Google Earth, Adobe Flash, Adobe Reader, Java, Teamviewer, JDownloader... Diye uzar gider liste. Olmayan programların bazıları paket olarak bulunsa bile çoğunlukla terminalden kurmak gerekiyor. Terminalden program yüklemek ve güncellemek ilk dediğim gibi acemi iseniz sistemi bozma ihtimaliniz kaçınılmaz. Google Earth yüklemeyi denedim olmadı. Adobe Reader yüklemeyi denediğimde ise PC çöktü. Bence Windows en iyisidir. Eğer bir hata yapıp Linux'a geçecekseniz en azından Pardus'a geçmenizi öneriyorum.
java ? chrome ? bulunmuyor mu ? arkadaşım bilmiyorsun bari bol keseden sallama chrome ubuntu center'da açık kaynaklı versiyonu bulunuyor ayrıca java'ya gelince otomatikten kendinden zaten ubuntu ile beraber geliyor + olarak kurmana gerek yok galiba sen ubuntu 1.0 falan kullandın yada bol keseden sallıyorsun teamviewer 'e gelince sitesinden indirdiğin dosyayı direk açıyorsun otomatik kurulumunu vs.. sağlıyor ayrıca terminalden program kurmak hiç'de zor değil hatta daha kolay 1 satır kodunu yazıyorsun otomatik indirip kuruyor. şey bir de pardusu önermişsin pardusu geliştiren adamlar bile pardusu kullanmazken

konuya dönecek olursak ubuntu gayet stabil ama şu sıralar fedora'da bayağı iyi karneli daha üst versiyon diye hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam. ama her şeyim rahat ve çok sade olsun dersen yani sadece php ile ilgileniyorsan debian'da işini görecektir zaten debian lisans kuralları gereği herşey açık kaynak olarak sana sunuluyor kolayca sorunlara müdhale edile biliyor.