Merhabalar,

Bir büyüğüm, mac cihazındaki recovery dosyasını silmiş. O yüzden bilgisayara format atamamış. Getirdi bana atayım diye. Fakat ilk defa elime aldım bu cihazlardan ve nasıl format atılır bilmiyorum.

İnternetten Mac OS X Lion'u indirdik ve kurmayı denedik bir arkadaşımla. Fakat kurulum esnasında "anlatımlarda yer almayan" bir hata çıktı. "Bu kimlik numarasına ait cihaz, App Store'dan ürünü satın almamış" gibi birşey yazıyordur uyarıda.

Arayıp ürün sahibine sorduk konuyla ilgili bilgisi var mı diye. Fakat o da bilmiyor. Zaten bilgisayardan öyle aman aman anlayan biri de değil. Recovery'yi silmesinden, zaten anlaşılmıştır herhalde

Şimdi benim merak ettiğim, öyle kopya ürünler kullanacak biri değil bu kişi. Mac'lere satın almadan işletim sistemi yüklemek mümkün mü? Bu aldığımız hatanın nedeni ne olabilir? Yani cihazın sahibi zaten kendi işletim sistemi falan yükleyemez de... Gidip kopya işletim sistemi alıp kurması mümkün değil yani.

Çözüm için internette bir kaynak bulamadım. USB'den Max OS X Lion kurulumu gibi konuları inceledim, fakat "gereksinimler" kısmında sıralanan maddelerin tamamını sağlamıyoruz. O yüzden kurulumu yapamıyoruz. Mesela "bilmem ne Leopard kurulu bir mac" lazım yazıyor. Ama bizde yok o işte. Zaten o yüzden kurmak istiyoruz

Bu cihazlara nasıl kuruluyor şu işletim sistemi Allah'ını seven biri yardımcı olsun