megalanya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence Linux'a geçmeyin. Özellikle Ubuntu'ya. Ubuntu'yu biraz bile kurcalarsanız kalıcı sistem hatalarına sebep olabilirsiniz. Ayrıca Ubuntu'nun baya kastığını fark ettim. Bunun dışında Ubuntu Yazılım Merkezindeki programlar ya güncel değil yada Ubuntu desteği olmasına rağmen bulunmuyor. Bulunmayanlara örnekler; Google Chrome, Google Earth, Adobe Flash, Adobe Reader, Java, Teamviewer, JDownloader... Diye uzar gider liste. Olmayan programların bazıları paket olarak bulunsa bile çoğunlukla terminalden kurmak gerekiyor. Terminalden program yüklemek ve güncellemek ilk dediğim gibi acemi iseniz sistemi bozma ihtimaliniz kaçınılmaz. Google Earth yüklemeyi denedim olmadı. Adobe Reader yüklemeyi denediğimde ise PC çöktü. Bence Windows en iyisidir. Eğer bir hata yapıp Linux'a geçecekseniz en azından Pardus'a geçmenizi öneriyorum.
Linux çekirdeğini kullanan sistemlerle nekadar haşır neşirsiniz bilemiyeceğim fakat yazdıklarınıza kendi deneyimlerimden cevap vermek isterim.

Öncelikle Ubuntu linux dünyasındaki en stabil sistemdir. Tecrübesiz kullanıcılar gerekli gereksiz root kullanıcısını kullandıklarında sisteme kalıcı hasarlar verirler doğrudur, örneğin root yetkisine sahip bir kullanıcı, "rm -rf /" komutu ile sistemin canına okuyabilir, aynı durum meşhur os x sistemleri için de geçerlidir.
Bir program kurmak için ubuntu yazılım merkezine bağlı kalmanıza gerek yok, bunun için bir çok seçenek mevcut (yazılım merkezinde olmayan bir çok programın .deb paketi kendi siteleri üzerinden indirilebiliyor.)Bu programları terminalden kurmaktan hoşlanmayanlar için gdebi adında bir programcık bulunuyor ve size next next finish kolaylığı sağlıyor.
Sizin için deneme amaçlı Google Earth'ı gayet rahat kurdum, resim ağaşıda. Bu arada hangi pardus
http://i61.tinypic.com/sbndzq.jpg