Biz aynı boydayız. 1.80.
Ben bu spora başladığımda 76 kg idim. Şu anda 86 kgyum.
(3 yıldır yapıyorum)
10 kg aldım fakat bunu yağ olarak almadım, kas kütlesi olarak aldım.
Vucudumuzun ağırlığı şu bölümlerden oluşur:
1. Sıvı kütle. İşte malum %60ı sudur organlar vs cart curt.
2. Kemik kütle. Bu belli yaştan sonra değişmez zaten sabit kalır.
3. Yağ kütle. Bu işte bizim can düşmanımız. Bizi fit göstermeyen, oramızı buramızı fazla, şuramızı buramızı eksik gösteren budur. Sağlıksız olan, kanımızdaki ileri yaşlardaki kolesterolü yükselten kalp ve damar dolaşım sağlığımızı etkileyen bu namussuzdur.
4. Kas kütlesi.
Şimdi,
Fitness'in amacı, yağı yakmak ve kas kütlesini arttırmak. Yanlış bilinen bir gerçek, 'yağları kasa çevireyim'.. yağ asla kasa dönüşmez, kas kütlesini arttırarak kaslar yağları yakarak kendilerine gerekli enerjiyi sağlarlar.
40 yaşından sonra her yıl yaklaşık olarak kas kütlesinden 100-150 gram bir kayıp oluşur bunun yerini yağ alır, nedeni hareketlerin azalması ve vücut metabolizmasının yavaşlamasıdır.
İşte spor ve fitness ile biz bu oranı tersine çeviririz, yada bilgisayr başında oturur yaşlanmayı ve yağlanmayı bekleriz.
Güzel görünmeyi herkes ister, abartmadıkça da iyi görünür zaten. (Bu arada karşı cins kesinlikle çok abartı vücudu beğenmiyor itici buluyor. İstisna yok mu var. Ama çoğunluğu kararınca bir spor görünümü cazip buluyor. Hafif böyle üçgenimsi, mide düz, omuz ve kollar dolgunca ama balon gibi şiş değil.)
Bu verdiğim program ile kollarınız gelişir. kollarım ince dediniz o yüzden size bir başka önemli tiyo vereyim.
Kolu kalın gösteren çoğu insanın sandığının aksine biceps (halk ağzında pazu) değildir. Kolun 3te 2sini triceps yani arka kol kası tutar bu kası geliştirirsen kolun arzu ettiğin şekilde dolgun ve sportif görünür.
Bunun için yukarda verdiğim programdaki lying triceps curl hareketini yap, para ekonomi demişsin o zaman dumbell alma sadece bar al ve dediğim hareketi yap haftada 2-3 kez yap.
Farkı kısa sürede görürsün. Hatta kısa kollu giydiğinde kız arkadaşın sana soracaktır hayrola ne oldu kolların değişti senin falan diye.