ealgan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arama motorları her güncellemede biraz daha bir insan gibi düşünebiliyor. bence seo ziyaretçiyi memnun etmektir hocam. hiçbir sıralama amacı güdmeden seo nedir bilmezken 2011 de 2012 yıllarında hedef kelimelerde 1. ve 2. sıradaydım ve şuan o yıllara baktığımda 300 400 domainin beni önerdiğini görüyorum. çalışmayı siz yapmayınca da her şey doğal ilerliyor ve geçici olmuyor siteniz.

ancak yeni bir domainin de doğal olarak yayılması ve backlinklerle önerilmesi çok zor. bu yüzden site içi seo için kullanıcı memnuniyeti, site dışı seo için de doğallık önemli diyebiliriz. peki nedir bu doğallık? tek bir kelimeye bağlı kalmadan benzer kelimeler türetip o linklere de çalışmak, indexsiz url sayısını arttırmak mesela r10.net gibi, ve tabii ki çeşitlilik. Yani yalnızca tanıtım yazısı ile bu iş gitmiyor hocam. Sosyal ağlar, ücretsiz bloglar, imlemeler, rakip backlinkler, haber siteleri de olacak. Ama bunlar seo odaklı olursa ziyaretçi artışı olmayacak. Bu çalışmalarla beraber de reklam vermelisiniz ya da tüm seo çalışmalarınız kullanıcı odaklı olmalı.
çok doğru söylemişsiniz hocam. çıkış noktası kesinlikle bu.