Merhaba arkadaşlar söz konusu olay kendi yakınlarım arasında olan bir durum.
Konuyu baştan anlatmak istiyorum. Benim sizden çok olmasın 5 tane dayım vardı. Biri geçen sene vefat etti adamı görsem tanımam.

Dedem ile ebem ( Anneannem) Köyde(Yukarı Belemedik / Pozantı / Adana) yaşarlar bağları bahçeleri vardır. Fakat bir dayım
izmirden eşinden ayrılım köye gelir vede dedem ve ebeni delirtisiye kadar döver isin asli. Bu olay bir yıl felan sürer Dedem kafayi yemiş bi şekilde Konyadaki dayımlarda vefat. Bu süreçte Resmi olarak jandarma geldi gitti bişi olmadı açıkçası. 5 dayım var demiştim değilmi ? şimdi 4 tanemi kaldi 4 erkek dayim annesini babasını delirtisiye kadar döven kardeşlerine engel olamadı yada engel olmak istemedi.

Dedem 2005 yılında vefat etti vede Konya'da üçler mezarlığında yatmaktadır.
Ebemde Geçen yıllarda felçlik geçirip %80 oranında (11 prof. kurul kararı ile onaylı) özürlü durumuna düşmüş vede bakıma ihtiyaçı olmuştur. fakat çoçuklarının çoğu annesine bakamamış vede kendi aileleri ile sorunlar yaşamaya başlamıştır. Bu sırada siz ailenizi dağıtmayın diye annem alır bakım olayını hiç bir maddi destek almaksızın. Aylarca bakar sonrasında yardım başvurusunda bulunulur sosyal hizmetlerden. İşin ilginç tarafı söz konusu başvuru hayata geçmesi nerden baksan bir yılı bulur. Ve sonunda hayata geçer.
Annemin rahatsızlıklarından dolayı vede bazı sebeblerden dolayı aylığa bağlı duurmda iken polis olan dayım Ebemi Alır Adana merkeze getirir yaz gelincede izmire Teyzemin yanına götürürler habersizce. Vede Şubat aylarında Ebemi yanına alırkende direl şuç duyurusunda bulunur. Şuan anneme maiyeden 2800 civari ceza geldiğini öğrenmekteyim.

Söz konusu polis memuru Amirine sövmekten kınama cezasıda almış birisi olup konu hakkında yapılacak en etkili yöntem sizlerce nedir.
Mümkünse öneride bulunacak arkadaslar önerilerine dayandıracaklar kanun ve maddelerini yazarlarsa sevinirim. Çünkü önümüzdeki günlerde söz konus kişi hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.