Yetişme ve yetiştirilme tarzı çok önemli. Çocuk doğduğunda boşuna dememişler ; "Ülkeye ve vatana hayırlı bir evlat olsun" diye...!
Görüşüne saygı duyuyorum lakin katılmıyorum benim görüşüm sizi zerre ilgilendirmez tartışma çıkaracak yorumlardan uzak duralım rica ediyorum.
Merhaba Arkadaşlar,
Çok sakin bir kişiliğim olduğu söylenir etraf dan ve tanıdıklar tarafından. Fakat konu ülke savunması ile alakalı ise bu arkadaş yazmış ya "benim ideolojik görüşüme ters insan öldüremem felan"

Öyle bir durum olursa yani ülke savunması durumu oluşursa ben şahsen bu tür insanlardan başlarım çünkü kendi ülkesi için böyle zırvalayan insanlar üç kuruş için vatan savunmasında olan insanları sırtından vuracak kadar alçalabilirler.. hatta karşı saflarda düşman olarak da belirebilirler.. Dediğim gibi böyle durumlarda bu kafada olanları ortadan kaldırmak epey keyif verici olabilir düşüncesindeyim
ortadan kaldırmak ? öldürmek ne kadar da kolay söyliye biliyorsun söz konusu insan ! her ne olursa olsun insan ! benim ideolojik görüşüme göre insan öldürmek bana göre değil ben zorla gidip insan öldürmek istemiyorum !
Askerlik konusunda bir şey demiyeceğim.
Hızlıca vatandaşlık değiştirme konusunda şunun cevabını ver: O ülke seni neden istesin? Seni o ülkenin vatandaşlarından ayıran üstün bir özelliğin varmı? Buna yanıt verebilirsen prosedürlere pek takılmazsın.
Yanıt veremiyorsan her ülkenin prosedürüne uyacaksın. Bu durumda çifte vatandaşlığı unut, neredeyse imkansız. Ha vatandaşlığa alınma işide o kadar kolay değil. Konsolosluklarda işiteceğin azarlar, üstü kapalı aşağılamalar. Sonuçta vatandaşlık değiştiriyorsun ve elinde makul bir sebep yok, baskı görmemişsin, işkence edilmemişsin, sürgün yememişsin vb vb. Sen o ülkenin vatandaşlığındanda çıkarsın diye düşüneceklerdir. Bu yüzden iş çok zorlaşacak. Kabul edilmeme durumu dahi olabilir. Bu durumda TC vatandaşıda olmayacağından Türkiye'den yada başka ülkeden sığınma talep etmek zorundasın.
Bunlar yasal prosedürler dışındaki gerçekler. Eskisi kadar kolay değil vatandaşlık değiştirme işlemi.
hmm iyice karışık olmuş olaylar eskiden bildiğim kadarı ile evlendikleri gibi vatandaşlık ala biliyorlardı ve x ülkenin vatandaşlığına kabul edilen vatandaşlığından çıka biliyor'du