ozgurland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başka bir derdim yok tüm dertlerimi çözdüm tek derdim Adsense'nin ülkemizde WU ödemesi yapmaması

Arjantin, Bulgaristan, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Moldova, Romanya, Slovenya.. ( liste uzar gider ) ülkelerde Afrika ülkesi tabiki, en yakın komşu devletimiz Bulgaristanda bile binlerce banka şubesi mevcut araştırmanı öneririm
Eğer ekonomisi sağlam ülkelere western union ile göndermiyorlarsa sanırım olay şimdi sana anlatacağım şekildedir.

Hırvatistan, Bulgaristan, Slovenya için konuşuyorum. Benim Sırbistan'da da banka hesabım var ve bu ülkelerle nerdeyse sistem aynı ve bankalar bile aynı nerdeyse.

Birincisi bu ülkelerde aşırı şekilde banka var. Dershane açar gibi banka açılabiliyor. Bankaların çoğunda şube kodu hesap kodu yok. Zaten her şehirde 1-2 şubeleri olduğundan ad-soyad ve iban yazman yeterli oluyor ödeme için. Fakat yurtdışı ödemelerinde sorun yaşanıyor en son bi ödeme için 3 aydır uğraşıyorum.

Bankaların büyük bir kısmında internet bankacılığı yok. Para size geldiğinde bankaya gidip sormanız gerekiyor. Atm kartını bile isterseniz veriyorlar o da merkezden geliyor. Yani bu ülkelerin bankacılık sektörü Türkiye'den çok çok geridedir. Benim bankam mesela bu: http://www.voban.co.rs tasarımdan zaten nasıl bir kalitesi var anlamışsınızdır. Bu ülkelerde unicredit tarzında birkaç sağlam banka var ama müşterilerin çoğu diğer dandik bankalardadır. Google büyük ihtimalle bu ülkelerdeki yayıncılara ödeme yaparken zorluk yaşıyor ayrıca yayıncı sayısı da az olduğundan uğraşmamak için özellikle bu ülkelerde yaygın olan ödeme yöntemi western union ile ödeme yapmaktadır.

Türkiye'de bankacılık sektörü gelişmiş, kurduğu sistem ile de otomatik ödeme yapmaktadır. Google bu güzel sistem varken neden gidip western union ile hem sistemi bozsun hem de masrafları yükseltsin. Vergi olayına takıldığınız zaman western union sizi kurtaramaz. Çünkü o ödemeleri de banka üzerinden aldığınız için zaten kayıt altındasınız. Herhangi bir incelemede onlar da gözükür.