Merhaba,

Böylesi bir organizasyonda bizler de katılma şansı bulduk. Genel olarak güzel bir etkinlikti. İlk olmasından dolayı eksiklikler olmakla birlikte, bunları normal karşılanması gerektiğini düşünüyorum. Organizasyon ile alakalı +/- 'leri şahsen @roots 'a ileteceğim. Bunu eleştirmek yada laf sokmak için değil sadece seneye daha iyi bir etkinlik olması için ileteceğim.

Ayrıca Maestro Panel'in sunumu bu sektör için ve yerli bir yazılım için önemliydi. WHMCS'deki söylemleri aslında tüm kullananlar olarak bildiğimiz ama dile getirmediklerimizdi. Bunu Oğuzhan'ın dile getirmesi bazılarını niye rahatsız etti ki? Bunları zaten biliyoruz. Oğuzhan'ı yakından tanıdığınızda onun tavrının ukalalık veya farklı bir niyette söylemediğini anlardınız.

Bir de reklamdan bahsedilmiş. Hosting firmasının reklamı yapılırsa evet bu yersiz olurdu. (ki yapıldı da. ) Ama orada reklamı yapılacak en başta ve en uygun ürün Maestro Panel'dir. Yani hosting kontrol panelini, hosting firmalarına tanıtması zaten amaca da uygun değil midir?

Bir de sektördeki tüm firmalara hitap etmek için festivali kişileştirmemek, firmalaştırmamak gerektiğini düşünüyorum. Sadecehosting'in kendi festivali gibi dursa da (-ki bundan şahsen rahatsız değilim) Hosting Festivali anlamında tüm firmalara ev sahipliği yapması, kucak açması ve eşit davranması anlamında festivali daha güçlü kılacaktır.

Katılım gösteren, katkı sağlayan, emek veren ve elini taşın altına koyan herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir ev sahipliği ve güzel bir organizasyondu. Sunumlar ve organizasyondaki ufak detaylara da dikkat edilirse sanırım seneye çok daha keyifli bir organizasyon gerçekleşecektir.

Saygılar.