Hocam merhaba,
Bu düşüncelerinizin yaşınıza ve geçirdiğiniz döneme bağlı olduğunu düşünüyorum. Herkes bir dönem ailesiyle kavga etmiştir. Ailenize kızabilirsiniz, onlara küsebilirsiniz fakat onlar sizin aileniz. Köle olarak okuduğunuzu düşünüyorsunuz. Ben de şu anda öyle düşünüyorum ama inanın ki inşatta çalışmak daha kölelik. Aileniz de eminim ki bu sebepten üstünüze bu kadar düşüyordur.
Dışarıda tek başına yaşamak kolay değil. Hele ki sizin yaşınızda. Reşit olmadan devletin kapıları açılmıyor malesef. Hiçbir aboneliği üzerinize alamazsınız. Ve zannediyorum ki kimse size tek başınıza ev vermez. Ki bekara ev verirken memur kefil isterler. Hadi kefili hallettiniz. Abonelikler de ev sahibinin üstüne.
ortalama 500tl ev 500tl depozito 500tl komisyon. ev eşyası buzdolabı vs 500 e hallettiniz diyelim. sıfırdan eve girerken 2000 tl masrafınız oldu.
500tl kira 50 elektrik 30 su 50 internet ıvır zıvır aylık 700 liranın kapısı. bunun yemeği var eğlenmeyi seviyorum diyorsunuz. Ona ayıracağınız bütçe başka. aylık +-1000 lira oldu gideriniz.
Evden ayrılacağım diyorsunuz. Şu durumda tek yaşamaya kalksanız en temizinden birikmiş bir 3bin liranız olması lazım ki yerleşip düzenli hayata geçesiniz. Karavan konusuna hiç girmiyorum. Ona yapacağınız masraf ki sıfırdan inşa edeceğim diyorsunuz emin olun çok fazla olacak. Onu çekecek araca ihtiyacınız var. Karavanı konumlandırabileceğiniz bir yer gerekli. En basitinden tuvalet ihtiyacınızı nasıl karşılayacağınızı düşünün. Bu şekilde bir karavan yapabilecek misiniz ? Güneş panelleri vs size pahalıya gelecektir.
Yapılmaz mı yapılır. Ama paraya ihtiyacınız olacak. Ve yaştan kaybediyorsunuz. En azından reşit olsaydınız şansınız daha yüksek olurdu. Bence sabır göstermeye devam edin. En azından bir sene daha.
İyi akşamlar dilerim.