Senin yaşadıklarını her genç yaşıyor hocam, şimdi söylediklerimi sakın eleştiri olarak değil de bir kardeş tavsiyesi olarak algıla.
Tekrarlıyorum sakın yanlış anlama, bilgim yok diyorsun bilgin olmadığı için doğal olarak para kazanamayacaksın diğer türlü lanet ettiğin sistemde asgari ücret ile işe başlamak zorunda kalacaksın. Hayallerin var herkesin var, ama ilk öncelikle kafanda şu okul bittikten sonra karın tokluğuna çalışacağım olayını silmen gerekiyor.
Ne adamlar var ayda 10K para kazanıyor. Onlardan eksik kalır yanın nedir? Şimdi şöyle de bir durum var hayal kuruyorsun da o hayalin gerçekleşmesi için ne yapıyorsun? Sadece isyan ediyorsun bu şekilde devam edersen eğer hayallerin, hayal olarak kalır.
Ben senden 2 yaş büyüğüm 19 yaşındayım senin yaşadığın duyguları da ben 2 sene önce yaşamıştım bazı abilerimiz yaş itibari ile bu duyguları unutalı çok olmuştur onlar da sana kötü bir şey söylemiyor belki onlarda senin yapmak istediklerini yaptılar ve pişman oldular. Tecrübeli insanları her zaman dinlemen senin için faydalı olacaktır.
Bende 16 yaşındayken lise döneminde inanılmaz derece de ailemle ile problemler yaşadım. Okula gideceksin baskısı yüzünden evden kaçtım 1 hafta dayanabildim sadece 1 hafta hani o an düşünceler ile ben erkeğim başımın çağresine bakarım diyoruz ya 1 hafta da o erkeklik söndü, gitti.
Daha sonra oturup konuştum ben okumak istemiyorum çalışmak istiyorum diye, bu sefer peki okuma dediler tekstilde işe başladım dünyanın kaç bucak olduğunu o zaman anladım.
Biraz orada çalıştıktan sonra o süreç içerisinde de Mesleki Açık Öğretim / Bilişim Teknolojileri okudum. Çok şükür bitti, hayatımı düzene soktum.
Yani demek istediğim şu kardeşim sana, isyan etmekle hiç bir şey çözülmüyor. Onlar senin ailen eğer sana kötülük yaptıklarını düşünüyor isen bırak onlar yapsın başkası yapar ise bacakların tutmaz hale gelir. Benim sana tavsiyem ayır yaşama düşünceni biraz ertele okulunu bitir, bu sırada da web programlama vs hangisine ilgin var ise öğren. Aptal insan yoktur tembel insan vardır bunu unutma, en ufak zorlukta vazgeçme başkası yapıyor ben niye yapamayayım de kendini motive et ondan sonra bak hayat nasıl değişiyor göreceksin.