@emrefba;
Seçme hakkı sunulmaması beni tav ediyor hocam.İnsanların sınırlandırılması,tek tip öğrenci oluşturulması.Ve kendini bir şey zanneden insanlar.Bu yazdıklarım bir genelleme değildir yanlış anlaşılmasın.Bugün staj işini halletmek için (bakın yapmak istemediğim bir şey için bir de tekrardan okula gittim. Yırtıp atsam o kağıtları aileme yapmayacağım desem onlarla aram bozulacak.Dedim bakalım halledelim falan.Sabah 9'da gittim okula 12'ye kadar bilgisayar bölüm başkanı hocasını bekledik.Arabası okulda karaktersiz herifin fakat odasında yok.Okulu arıyoruz tarıyoruz hocalara söylüyoruz biri de çıkartıp telefonu durun arayalım demiyor.Sağolsun sevdiğimiz,dersimize giren hocalara sorduk gördünüz mü falan yok görmedik dediler her neyse çıktım geri geldim.Babam yarın gidersin diyor.Şimdi yarın gideceğim bir daha o sorumsuz öğretmenin peşinde dolaşacağım.Bize kaç haftadır bugün son gün diyordu adamı son gün bulamadık.Biz son gün gittik diye sorumsuz sayılırız şimdi ama asıl olması gereken yerde olmayan hocaya laf denilmez tabi.)
Ki artık öğretmen diye bir kavram bile bana çok saçma geliyor.Bu öğretmen ki önceden bize bilgisayar atölyelerini zorla temizlettiren ve burası özel okul değil diyen karaktersizin teki.Okulda temizlik işleri için görevliler bulunurken atölyelere girmiyorlardı o görevliler.Ben aileme bile yeri geldiğinde muhtaç olduğumdan dolayı sinir olurken bu insanların bu egosu ve davranışları beni deli ediyor.Bir profesör olsa bilgi anlamında vay anasını dedirterek biri olsa her neyse fakat çoğu modüllerden baka baka ders anlatıyor sonra bir de artistlik yapıyor deli ediyorlar.Allah'tan ki hepsi böyle değil.Belki bu bahsettiğim öğretmende bu kadar kötü biri değildir fakat benim ona muhtaç olmam beni deli ediyor arkadaşlar işin gerçeği bu.Küçükken de arabamız yoktu düğünlere vb. yerlere giderken tanıdıkları beklerdik onlarla giderdik falan o zamanlarda deli oluyordum.
@WebEngineer;
Hocam ben aslında aileme düşman olan ve onlardan tamamen kopma isteği olan biri değildim.Hatta ailemle iyi bir şekilde vakit geçirmeye bayılırım fakat ortaokuldan beri bugünü unutup yarına odaklanmaları beni deli ediyor.Ortaokul'da başladı bu durum.O zamanlarda dershane vardı her gün yine 8-9 ders oluyordu.Yine o zamanlar okulda,dershanede kız vardı vakit geçiyordu az çok şimdi hiç geçmiyor.
@iGrand ;
Hocam bizim insanımızın acınası hâli ne yazık ki.Yaşam şartlarından dolayı kimse ben ne için geldim,yapmak istediklerim ne,halimden memnun muyum gibi durumları düşünemez oldu. Farkettiyseniz konudaki cevaplar geleceğe yönelik,ilerde pişman olursun işsiz kalırsın şeklinde.
Benim anlatmak istediğim şu farklı bir şeyler yapıp çok para kazanmadıktan sonra karın tokluğu için bu kadar gereksiz vakit israfına gerek yok onu demeye çalışıyorum.Çevrenizde dikkat ederseniz bazı insanlar yoğun emek vermelerine rağmen yaptıkları tek şey yemek,içmek,yatmak,işe veya okula gidip gelmek.Bunlar için paraya gerek yok ki amaç ne ki boşuna çalışıyorsun?Fakat sen güzel bir araba alıp gezmek istiyorsan para kazanmalısın tabi de yiyip içip yatıp dağ,tepe gezmek istiyorsan paraya ne ihtiyacın var?Dünyada şimdi kaç milyon kişi Tanrı'ya neden benim şuyum yok,neden bunları yapamıyorum diye sitem ediyordur.Öbür tarafta cevabını aldığında şok olacak.Para Tanrı yapımı değil ki insanların uydurduğu bir kölelik sistemi.Keşke tanrı yapımı olsa da yaradanımız hakedene hakettiği kadar verse.Şuan olduğu gibi milletin hiç bir şey vermeden ürettiği şekilde olmasa.
@salim59;
Allah rızkınızı arttırsın hocam.Büyük firmalarda iyi konumda olmakta ne yazık ki özgürlük değil hocam.Siz günde en az 6 saat o işte çalışıyorsunuz.Ve siz bu işteyken ailenizle dünya turu yapamayacaksınız.Yıllık izniniz en fazla 1 aydır.Fakat sizin patronunuz tüm sülalesiyle dünya turu yapabilir.Hemde kimseye hesap vermeden ve ihtiyaç duymadan fakat ne yazık ki siz onlara bağımlısınız.
@Vesselam ;
Ne yazık ki hocam.Aslında ailemden uzaklaşma gibi bir isteğim yok.Sistemden kölelikten uzaklaşayım başka bir şey istemiyorum.
@frmpostcusuyum;
Bu düzene olan isyanım hiç bir zaman geçmez hocam.Hatta şuandan itibaren ilk kendimi sonrasında ailemi,akrabalarımı,sevdiklerimi ve ilerde çocuklarım,karımda aynı durumlara düşmesin diye bir şeyler yapmaya koyulacağım.Kaç gündür denize gitmek istiyorum gelen arkadaşım yok.
@karacoder ;
Ne yazık ki haklısınız hocam