Anladım üstad önemli değil

Keşke daha fazla yapabileceğimiz birşey olsaydı.
Önceki süreci tabi bilmiyorum, cpanel update sırasında ne oldu ne bitti eğer disk alanı yetersiz ise üzerine cpanel güncelleme yapıldıysa o arada diskteki alan tamamen bitip bu problemleri başlatmış olabilir ama sorunun temeli tabiki ana dizinin alanının bitmesi. Disk baştan tek partition olarak bölünseydi alan ile ilgili sıkıntınız olmayacaktı home dizininde baya boş yer vardı çünkü.
Yedekleme alanını backup configüration kısmından /home/yedek şeklinde ayarlarsanız home içine yedekleri alır ancak kesinlikle ana dizinde müsait olduğunada emin olun, mysqller orada çalıştığı için eğer ana dizin tekrar dolarsa mysql kendini kapatır ve sqller alınmadan yedek alır.
Şöyle birşeyde yapabilirsiniz, firmanızla görüşün mysql dizinini home üzerine alsın, mysqllerin çalıştığına emin olduktan sonra ana dizin üzerinden mysql dizinini silsin böylece ana dizin üzerinde yer açılmış olur rahatça home üzerine yedek alabilirsiniz.
İşlem yaparken hala hatalar alma nedeninin muhtemelen o işlemler için gerekli disk alanının olmamasından veya disk alanı yetersizken yapılan işlemlerin yarım kalmasından.
hocam sabah saatlerinde ssh ile bir yedek aldım. fakat dediğin yolu uyguladıktan sonra tekrar doğru dürüst bir yedek daha alıp işi garantiye alayım

teşekkür ederim.