hocam estafirullah. üzerine alınmana bile üzüldüm. sadece bu sefer değil her seferinde sen yardımcı oldun bana. hiç bir sorun yokken alıp bu hale getirsen yine böyle birşey yazmam sana karşı. öyle anlaşıldıysa kusura bakma.
tekrarda sana değilde konuya mesaj atma sebebim fazlaca rahatsız ettiğim için. bunun dışında en ufak bir şey yok.
ki zaten ssh den değil whm de sağ üstte çıkan güncelleme butonuna basmış. sonrasında bu olay oldu. sorun oluştuktan sonra görüştük yani sizinle.
bu arada şuan geçen gün yazdıklarınızı daha şuan kavrayabildim. bu sildiğim halde etki etmemesinden ötürü.
merhaba,
benim bilgisayar değil hocam tabi ki

whm panele girince yanlış hatırlamıyorsam sağ tarafta güncelleme olduğu zaman bir uyarı çıkıyor ya. oradan bahsediyorum.
Ana makina sahibi arkadaş cPanel e ticket attı oradan gelen cevapta
@Elazığlı168 in söylediği oldu.
Bende bundan ötürü home dizininden yedekleri silmiştim fakat tekrar vermiş olduğu cevapla bununda fayda etmeyeceğini anlamış oldum.
format atma yoluna gitmek istiyorum bende fakat ssh tan verilen her komut ya tamamlanamıyor yada hatalar vererek tamamlanıyor. yedek alırkende birşeyleri eksik çeker korkum var. böyle bir sıkıntı çıkarabilir mi acaba?
Anladım üstad önemli değil

Keşke daha fazla yapabileceğimiz birşey olsaydı.
Önceki süreci tabi bilmiyorum, cpanel update sırasında ne oldu ne bitti eğer disk alanı yetersiz ise üzerine cpanel güncelleme yapıldıysa o arada diskteki alan tamamen bitip bu problemleri başlatmış olabilir ama sorunun temeli tabiki ana dizinin alanının bitmesi. Disk baştan tek partition olarak bölünseydi alan ile ilgili sıkıntınız olmayacaktı home dizininde baya boş yer vardı çünkü.
Yedekleme alanını backup configüration kısmından /home/yedek şeklinde ayarlarsanız home içine yedekleri alır ancak kesinlikle ana dizinde müsait olduğunada emin olun, mysqller orada çalıştığı için eğer ana dizin tekrar dolarsa mysql kendini kapatır ve sqller alınmadan yedek alır.
Şöyle birşeyde yapabilirsiniz, firmanızla görüşün mysql dizinini home üzerine alsın, mysqllerin çalıştığına emin olduktan sonra ana dizin üzerinden mysql dizinini silsin böylece ana dizin üzerinde yer açılmış olur rahatça home üzerine yedek alabilirsiniz.
İşlem yaparken hala hatalar alma nedeninin muhtemelen o işlemler için gerekli disk alanının olmamasından veya disk alanı yetersizken yapılan işlemlerin yarım kalmasından.