MercanTelekom adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba, sonuç vermedi maalesef.

merhaba,
komutu girdiğim zaman ne olduğunu anlamadığım bir sonuç var.

Bad module name (–force) detected, skipping it.
info [perlinstaller] /root/.cpanel/datastore/Cpanel::Sys::Compiler::test_compile_gcc
Checking C compiler....Unable to write /root/tmp/Cpanel::TempFile.tmp.hkPzoXTU8iYhCAmn.c: No space left on device....Done
 ** Unrecoverable Error **
The C compiler is not functional and auto repair failed.
Perl module installs require a working C compiler.
Please repair the C compiler and try again.

merhabalar,
df -h çıktısı 8,6 gb gösteriyor. vds olmasından ötürü bunun olmayabileceği ihtimalini öğrendikten sonra sunucunun home dizininde bulunan yaklaşık 30 gb yedeği indirip sildim. fakat 1 mb dahi alanda büyüme olmadı herşey aynı.

apache kafasına göre bir çalışıyor bir çalışmıyor. şimdi restart komutu veriyorum onuda yapamıyor.

---

bu arada çözümünü olmasada olayın sebebini buldum. bir işe yararmı bilmiyorum ama.. benim bilgisayarda whm açıkken çok akıllı bir arkadaş üzerine vazife bilip güncelleme uyarısını görüyor ve ona tıklıyor. sonucu şu güne ve şu hale getirdi.
Selam

Home dizininde dosya silmeniz işe yaramaz çünkü sizin diskiniz ana dizin ve home dizini olarak ayrı olarak bölümlendirilmiş, ana dizinden dosya silmeniz lazım ki ben sunucuyu incelediğimde ana dizin üzerinde pek silinecek birşey yoktu.

Bu arada üzerine vazife alıp cpaneli güncelleyen kişi ben miyim?

Ben değilsem bile cpanelin güncellemesiyle yaşadığınız sorunları bir ilgisi bulunmuyor. Asıl sorun sunucunun baştan hatalı şekilde disk bölümlemesi yapılması ana dizin ile home dizinine ayrı bölünmesi sonrasında ana dizinin hızlıca dolması sonrasında ise cpanelin kendini kitlemesi, ben size alan açmıştım biraz cpanel çalışıyordu sonrasını bilemiyoruz

Sizin o aşamadan sonra yapmanız gereken home dizini içerisine full backup aldırıp sunucuyu düzgün şekilde formatlatıp yedekleri geri aktarmanızdı, bunu hosting firmanız size direk önermeliydi ama yapmamışlar, disk dolduğu andaki süreçten sonra ilk etapta farkına varılmayan birçok problem olabilir çünkü.