karacoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biraz önce polis çevirmesine takıldım, bizim burada. Her akşam 11 gibi oraya çekerler ve alkol kontrolü yaparlar, genelde.

Biraz önce çevirdiler, ışığı yaktım hiçbirşey demeden ehliyetimi ve ruhsatımı verdim. Memur aldı, ardından aracımın önüne geçti ve telefonuyla biyeri aradı ve plakamı okudu. Ruhsatım ve ehliyetime bakmadı bile. Elinde duruyordu.
Plakamı okudu sadece bekledi falan. Sonra hiçbirşey olmamış gibi ehliyetimi verdi ve hiçbirşey olmamış gibi arkadaki aracı çevirmek için uzaklaştı yakşamlar bile demeden.

Benim kıllandığım nokta bu memur, neden plakamı telefonda okudu ? Alkol kontrolü yapmadı tamam, ama ruhsatımı açmadı bile. Sadece telefonla plakamı okudu bir yere. Kıllandım, hemen de uzaklaştı soramadım.
Telefonuyla aradığı yer, muhtemelen polis merkezidir. Bilgisayardan araç ve sürücü kontrolü yaptırmıştır. Eksik olmadığı cevabı gelince göndermiştir. Bunda kıllanacak birşey yok. Bir sorun olsa zaten bırakmazdı. Bir ihtimal, arkadaşların dediği gibi, aranan bir araç vardı. Kaçmamanız için de ehliyet ve ruhsatı aldılar. Sonra sorun olmadığını öğrenince gönderdiler.

evileye98 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu kota olayını merak ettim şimdi.

Aramızda varmı memur tanıdığı yada kendi memur olan bizi aydınlatacak biri
Kota kısaca şudur : Yıl sonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü, medyaya bir bildiri dağıtır. İşte 2013 yılında, bilmem kaç milyon araç kontrol edildi demek için, polisleri evrak memuru yapma olayıdır diyebiliriz. İlin nüfusuna göre bir kontrol sayısı belirleniyor. Örneğin Uşak ilinde trafik ekipleri, ekip başına 150 araç ve sürücü kontrol edecek deniyor. Bazen yeterli sayıda araç bile geçmiyor. Birgün 100 yaparsa, ertesi gün 200 yapacak ve açığı kapatacak. Bu sebeple trafik ekipleri, ehliyeti ve ruhsatı kontrol eder gönderir genellikle. Sigorta ve muayenesi varsa, sürücü belgesi yeterliyse gönderirler. Yani kota denilen şey, trafik cezası değil, araç ve sürücü kontrol sayısıdır.

Broon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kotayı doldur prim hesabı
Polislerde prim gibi şeyler yoktur. Yanlış bilgilendirmeyelim. Mesai ücreti de yoktur. Yazılan ceza başına ek bir ücret almazlar.