@CengizYurek;

Hocam o duyguyu şimdi çok fena yaşıyorum.Şimdi ki onlarla olan farklı düşüncelerimiz yine iyi. 13-14 yaşındayken biraz ders çalış çalış bak kötü liseye gideceksin diye ailem,akrabalarım söylüyordu.O zamanlarda ne borcumuz vardı ne de başka bir problem.(Benim ergenlik problemleri hariç.)

Şimdi yine o döneme göre az çok mantıklı düşünebiliyorum fakat artık insan istediği gibi yaşamak istiyor.Yine o zaman ki problemler az miktar parayla halledilebiliyordu.Şimdiki problemler az bir parayla hallolabilecek gibi değil ki.Ben çok azimli biri değilim ne yazık ki.Bir işle veya bir alanla uğraşırken önüme engeller çıktı mı tepe taklak oluyorum.Baktım ki artık aşamıyorum hayallere alemine daldım.Müzik açıp hayal kuruyorum.

@evileye98 ;

Benim yüzümden evde de çok huzursuzluk oldu ve bazıları aileme de kalıcı zararlar verdi ona da çok üzülüyorum.Ortaokuldan beri ailemle aramdaki ilişki diğer aileler ve çocuklarına göre biraz daha mesafeli ve sert.Fakat bu biraz onlardan da kaynaklanıyor.Okulda,dışarda yaşadığım sorunun sinirini evde onlara çatıyorum.Bu sene okul sezonunda her gün sinir küpü şeklinde geliyordum eve çünkü sistem sağolsun bizi köpek gibi gel oğlum sabah 8'te git oğlum akşam 5'te evine sonrasında 4 yıl sonra karın tokluğuna anca çalış.Geçim sıkıntısı çek.Tatil yapacak paran olmasın vb. şeyler yapıyor.Sistemden kastım ülkemizdeki yaşam döngüsünden bahsediyorum.

@RoJ;

Aslında üniversitesi ayrı şehirde okuyup bu söylediklerini zaten yaşayacağım o zaman için vaktim olacak fakat şuan ne yazık ki ne iyi bir üniversiteye gidebilecek bilgim ne de param var.

@netkoLiX;

İnsanın başını sokabileceği sıcak bir evinin olması,sakat olmaması dediğiniz gibi bunlar bile ömür boyu şükür ettirecek şeyler.Fakat sağlık,ev vb. şeyler mutlu olunduğunda anlam taşır. Herşeyin neden olduğunu biliyorum.Bazı insanlar bizim iyi bir yerlere gelmemizi istemiyorlar ne yazık ki.Bu yüzden ne kadar çok problem,dert,tasa oluşturabilecek imkanları varsa kibarca faydalanıyorlar.Dün bir ton plan yapmıştım şöyle bir oyun ve şöyle bir uygulamaya yapayım diye.Bugün ki yaşadığım olaylar sonucunda sinirden stresten delirdim.İşin kötüsü bir de şimdi ailem bir şey olmaz sen erken gelirsin beğenmezsen orayı az gidersin diyor ama belediye binası resmi bir yer.Sen orada stajer gözüküyorsun nasıl gitmeyeceksin.

@aliarbak;

Valla hocam sizin hakkınızı nasıl öderim bilmiyorum.İlerde popüler falan olup bu dünyadan göçersem benim hakkımda on numara biyografi yazacak adamsınız valla.

Belediyeye girdim artık hocam.Ben naylon yapacağım diye hocaların tavsiye etmediği yerlere gitmedim bakalım sevmezsem belediyeyi gitmeyip yakacağım stajı.

Bu yaşadıklarımın nedeni ilerde iyi kötü bir mesleğim olsun diye düşünmesi ailemin.Bu da beni çok üzüyor bu nasıl bir düşünce yapısı.Çok şükür açta açıkta değiliz fakat bu sorunları maddi sebeplerden dolayı yaşıyorken ailem iyi kötü bir mesleğin olsun deyince bende mi aynı sıkıntıları yaşayayım diyor insan.

Öncesinde boş şeylerle boş boş mutlu olurdum o zamanlar onlar içinde sıkıntı yoktu.En basitinden bilgisayarda baya yavaşlayınca veya yeni bir şey heves edince durumumuz el verdiğince alıyorduk gül gibi mutlu oluyordum.(Büyük aptallık kabulleniyorum) O zaman şikayet ediyorlardı isteklerin bitmiyor diye asıl problemleri şimdi çünkü bu seferki öyle 12 taksitle çözünebilecek bir problem değil.

İçimde belediyeye ait gram heves yok çünkü.Sınıftaki bir tane kezbanda oraya staja geliyor sanırsam.Zaten lise stajlarında öğrencilerin %98'i erkek oluyor.Sırf bu hanzolardan,karşı cinsin yoksunluğundan pis pasaklı herifin teki oldum

Bir de yarın saygı değer okuluma sabah staj belgesi götüreceğim.Ne için ilerde evime ekmek götürebilmem için onlara ihtiyacım var.Çok kötü bir zamanda doğmuşum onu anlıyorum.Bunu hemde bu nickle diyorum.Yakın bir arkadaşım geldi geçenlerde.Telefon bağımlısı olmuş.Karı,kızlarla gezmeye başlayan herkes telefonu elinden düşürmüyor.Zamanında o arkadaşımla küçükken minderlerle,satrançla oyun oynayan biz ancak okey oynarken 2 sohbet edebiliyoruz yada dışarda gezerken.Her ne kadar bilgisayar başında fazla vakit geçirsemde aslında içimden hep günde en fazla 2-3 saat bilgisayar başında olup geri kalan vakitte gidip yüzmek,arkadaşlarla sinemaya gitmek,gezmek.Bowling oynamak.Bir go kart arabası yapımıyla uğraşmak veya motosiklet motorundan falan bir mini uçak yapıp onla gezmek istiyorum.Fakat bu dediklerimin hepsi paraya bakıyor günümüzde.En basitinden arkadaş edinmek bile para ne yazık ki.

90'larda liseli olmak vardı.Kola,çiğdem,gez-toz hesabı.