Bir teknoloji mağazasına gidip 2 markanın modellerini de uzunca inceleme fırsatı buldunuz mu ? Televizyonunuzu almadan önce bunu mutlaka yapmanızı öneriyorum.
Dikkat etmeniz gerekenler;
- Mağazalarda ışıklar yanıltıcı oluyor, dikakt edin.
- Kumandalarını 3, 5 dakika kadar kullanın. (Klavye mause alacağınızdan dolayı kişisel olarak zevkinize kalmış.)
- 3D bakımından gözlükler çok önemli. Mesela ben ağır gözlüklerden nefret ediyorum. Lg'nin gözlükleri çok hafif ve kullanışlı. (Aktiflik - Pasiflik olayları vs.)
- Eğer Digiturk Play üyeliği ile maçları izlemek isterseniz her ikisinde de izleyebilirsiniz uygulama ile. Ama ben kaçak izleyeceğim diyorsanız flash player vakası mevcut. "Bazı modellerde" bazı playerlar açılmıyor. Bu ayrıntıya dikkat etmelisiniz. Ayrıca kaçak yayının görüntüsü çok iyi olmayacağından ve büyük ekranda izleyeceğiniz için görüntü illallah ettirebilir. Yani yarım saat önce trt hd'de full hd maç izleyip sonra bu yayına geçerseniz....

- Smart özellikleri bakımından farklarını tam olarak anlayamadım. Gözünüze çarpan -+ özellik neydi ?
+ Televizyonunuzu seçtikten sonra hemen almayın. Tüm teknoloji mağazalarının ilgili ürünün olduğu sayfalarının linklerini kaydedin bir klasöre. (Sık kullanılanlara ekleyin) En azından aceleniz yoksa 1.5 hafta kadar takip edin. Bu yöntemle kredi kartına puan vs. (minimum 100 lira olur o fiyatlar için) fırsatıyla normalde alacağınızdan 200 lira kadar kâr elde edebilirsiniz. Hem fiyat bakımından, hem de en iyi seçiminizi yapmak için acele etmeyin derim.
* Geçen sene samsung lg arasında gidip gelmiş, lg kararını almıştım. Bu alacağınız modele de göre de değişiklik gösterir, son karar sizin hayırlı olsun şimdiden.
Bu arada LG için neden andorid kutusu düşünüyorsunuz ki ? Lg'de smart özelliği var...?
Yorumunuz için teşekkürler.
- Öncelikle biliyorum mağazalarda hem ışık olayı hemde özellikle güzel gözüksün diye blu-ray oynatıcılarda görüntü veriyorlar
- Araştırmalarım sonucunda aktif gözlükten yanayım.evet pilli ve biraz ağır fakat fazla 3D izlemeyeceğim için gerektiği zamanda pasif gözlüğe göre daha net görüntü verdiği için tercihim bu yönde.
- Zaten konuyu açmamdaki amaç tam olarak digiturk play değilde normal bir internet sitesine girip izleme olayıydı. Görüntü ile ilgili nasıl olacağını tahmin ediyorum zaten..

O yüzden onu dert etmiyorum yeterki açsın ve oynatsın maçı..
- Yine araştırmalarım sonucunda samsung smart yazılımının lg ye göre daha iyi olduğu söyleniyor,içerisindeki çeşitlilik ve özellik bakımından.
- Bu arada işin tam merkezinde olduğum için fiyat konusunda biraz daha rahatım..
- Son olarak evet lg de de smart var fakat android tv boxların daha özellikli olması ve web tarayıcılarının daha iyi olması nedeniyle düşünüyorum. O yüzden kararsızlık yaşıyorum zaten. Sadece 3D özellikli smart olmayan bir tv ile android tv box'ı birleştirip smart özelliği ekleyebiliyorsunuz.
NOT: Bu arada dediğiniz gibi zaten hemen almayacağım.

2-3 ay sonra anca olabilir..

Acayip şekilde ince eler sık dokurum birşey alacaksam ve en sonunda artı ve eksilerini tartarım,artıları fazla ise ona göre seçerim alacağımı.