Merhabalar,
Yaklaşık 2 aydır TrustLayer firmasıyla çalışmaktayız. Kendi resellerim dışında, 2 kişiye daha tavsiye ettim onlarda reseller aldı. Bu sorunu yaşıyan 3 kişiyiz yani, onların adına bu konuyu ben açıyorum. Dün mysql'in down olduğu söylendi, hiçbir siteye erişim yoktu. Gece siteler açıldığında, 13 site(9u kurumsal firma sitesi)'yi açmaya çalıştığımızda kurulum ekranına yönlendiriyordu -ki hala da öyle-. Phpmyadmin'den veritabanlarına baktığımda içlerinin boş olduğunu gördüm, bir nevi veritabanları silinmişti. Şu saate kadar hala 13 siteye erişim sağlayamıyoruz. Maddi ve manevi olmak üzere kayıplara uğradık, dünden beri arayan firmalar ve müşterilerde cabası. İşten anlayanlar iyi bilir, 13 siteye yeniden kurulum yapılacak, içerikler vs yeniden girilecek. Harcanacak zamanın haddi hesabı yok, firmaların gözünde ise küçük duruma düştük. TrustLayer firmasının ticket cevabını aşağıda bulabilirsiniz, kendilerine gerçekten teşekkür ediyorum hiçbir zaman seviyelerini ve saygılı hitap şekillerini bozmadılar ama ortada çok büyük bir kayıp söz konusu. Gereğinin yapılmasını talep ediyorum.

Alıntı
Merhaba,

Bilindiği üzere dün hosting sunucularımızın bir tanesinde yaşanan mysql servisinin down olması sonucu ilgili sunucumuzda bulunanan müşterilerimizin web siteleri mysql hatalarına maruz kalmıştı. Uzun uğraşlar sonucu akşam üzeri mysql servisini çalıştırmayı başardık ancak ilgili sunucuda bulunan bir çok müşterimizin sitesi erişime açılmış olup herhangi bir sorunları bulunmamaktadır, (ilgili sunucuda toplam 441 hesap bulunmaktadır ve hata giderildikten sonra yaklaşık 400 Adet websitesi sorunsuz yayınına devam etmiştir, 25-30 arası veritabanında innodb kullanımından dolayı malesef hatalar giderilememiştir. ) ancak innodb servisinin çökmesi sonucu, innodb motorunu kullanan veritabanları hasar görmüştür tüm gece boyunca cPanel.net firması ile irtibatta olup teknik mühendisleri sunucu üzerinde innodb kullanıp hasar gören veritabanlarının onarımı konusunda işlemler gerçekleştirmiştir, tüm bu işlemlere rağmen herhangi bir çözüm ne yazıkki elde edilememiştir, sorun yaşayan müşterilerimiz WP adminden veya Phpmyadminden yada cPanel üzerinden aldıkları yedekleri varsa bize iletirler ise ivedi bir şekilde işlemlerini tamamlayıp aktif olmasını sağlayabiliriz,

Ek olarak bu hata sık rastlanan bir olay olmamakla birlikte cPanel yetkilileri dahi bu hatanın çözümü ve neden kaynaklandığı konusunda net bir bilgi verememektedirler.

Saygılarımızla

Çağkan SEZGİN

Teknik Destek/Satış

Mesai Saatleri içerisinde 0 (850) 885 0 144
https://www.r10.net/members/73054-trustlayer.html