siteadi.com/konu
bu yapı aslında kategoriler ve etiketler içindir. Bu yol bitmemiştir ve devamı var niteliği taşır. Galeri siteleri, moda-galeri siteleri v.s.. için kullanılabilir.

siteadi.com/konu.html
bu yapı sayfa içleri için uygundur. Bitmiştir ve bundan sonra bir yapı eklenmemelidir. Makale siteleri veya haber siteleri için .html uzantısı gayet iyidir.

siteadi.com/konu.kendiuydurdugumuzanti
bu yapı üstteki ile mantık olarak aynıdır. Uzantılar önemlidir, çünkü tarayıcılar bu uzantıları dikkate alırlar. Yani siz gidip .plc diye bir uzantı uydurursanız muhtemelen sayfanız pek çok tarayıcıda çalışmayacak veya bazı botlar tarafından tanınmayacaktır.

önerilen uzantılar .html ve .htm şeklindedir. Dinamik sayfalarınız için ise .php veya .asp(x) kullanabilirsiniz.

Not: Ben makalelerime ek olarak görseller ve dosya ekleri oluşturduğumdan en üstteki şekli kullanıyorum ve Google makalemi indexlediğinde ona ek olarak dosya eklerimi de indexliyor.

Son olarak bu yapılar kısa vadede önemlidir. Çünkü uzun vadede Google Botları sitenizi tanıyacak ve size özel indexleme şekilleri ve süreleri yaratacaktır. Yani o kadar zorlamaya gerek yok. (: htm html veya /. hepsi bizdendir.

Bunları tek tek tecrübe ettim ve 7 senenin sonunda zihnimde oluşan bilgiler ışıgında yazdım. Doğruluğu kesin değildir ama muhtemelen doğruluk payları yüksektir.