Katılıım sağlayan eş dost arkadaşlarımızın bahsettiği ve rahatsızlık veren bu olaydan sonra bir sonraki festivalde bu kesinlikle şart oldu, inşallah bir dahaki festivalde konuşmacı olmayı isterim ama kendi firmamımın reklamını yapmak için değil, sistem yönetimi konusuna ilgi duyan arkadaşlarımızın ufkunu açmak ve yol göstermek için orada olacağım inşallah. Forum içerisinde de yine hosting sektörünün yan dallarıyla ilgili işler yapan uzman arkadaşlarında bilgi birikimlerini aktarmaları çok daha dolgun bir sunum olmasını sağlayacaktır muhakkak.
Tabiki siz elinizden gelenin fazlasını yaptınız böyle bir organizasyon düzenlemeye kolay kolay kimsenin cesareti olmaz, bu bir başlangıçtır hatalar eksikler olabilir, sunumların bazıları şova dönüşebilir veya bilgi açısından yavan kalabilir, biz sektörün içinde olan insanlar olarak birlik olup elimizden geldiği kadarıyla sizle fikir alışverişinde bulunup yardımcı olacağız o konuda her zaman yanınızdayız ve yanınızda oluruz.
Öncelikle r10 üzerinden katılan tüm arkadaşların memnun kaldığını ümit ediyorum.
Kabaca bilgi vermek gerekirse 380-390 arasında bir katılımcı oldu. 100 civarında bağımsız, 50-60 civarında tedarikçi katılımcıya ek olarak 220-240 civarında hosting şirketi çalışanı katılımcı yer aldı.
Bu katılımcıların sanırım 70-80 kadarı r10 üzerinden başvuru yapanlardan oluşuyor. (biletleme ekranlarındaki referer kontrolünden gördüğüm kadarı ile)
Seneye muhtemelen 500 kişilik bir katılım hedefliyor olacağız.
Bu organizasyonda fiziksel düzenlemeleri Murat beyin şirketi üstlenmişti, içerik ve sunumlara ve öncesindeki bazı düzenlemelerde bulunan Batuhan Bulak -*******, Cemal Kağan - Labina, Emre Savaş- Savaş Bilişim, Batuhan - Sunucu.com.tr, Oğuzhan- Maestropanel arkadaşlarımıza şahsen teşekkür ederim.
Seneye kısmetse tüm alanı kullanabileceğimiz bir planım var, daha fazla içerik ve daha uzun süre ayırabilmek için 3-4 ayrı toplantı odasında aynı anda düzenleme yapıyor olacağız.
Bazı başlıklara cevap vermek isterim.
Sunumların ortalama 260-290 arası izleyicisi vardı, her katılımcının farklı kapasitesi ve bilgisi olduğundan en düşük seviyeyi de orta seviyeyi de düşünmemiz gerekiyor...
Bu sene aklıma gelen fakat katılım oranını kestiremediğimiz için yapmadığımız bir model var, seneye kısmetse onu uygularız. Bu sayede hem en alt, hem de en üst seviye içerik sunabiliriz aynı anda.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:17:11 -->-> Daha önceki mesaj 21:15:26 --
Ben de teşekkür ederim. Katılımcıların tamamını sayamadım fakat 370 katılımcının sanırım 70-80 tanesi r10 üzerinden görerek gelenlerden oluşuyordu. Seneye r10 adına özel bir bölüm ve alan planım var...
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:20:02 -->-> Daha önceki mesaj 21:17:11 --
Zamanlama konusunda malesef dakikaları tutturmak çok zor, özellikle soru sormak isteyenler olduğunda hayır sorma vs demek mümkün olmuyor, soru soran bazı arkadaşlarda soru ile birlikte açıklama yapmaları nedeni ile birden konu çok uzayabiliyor ve nezaket icabı engelleyemiyoruz.
Maestropanel'in sunumunda konu tanıtım değildi aslında, panel dünyasından içerik idi konu. Ve bence giriş - orta seviye için yeterli idi. Fakat siz konuya çok hakim oldugunuzdan size yetersiz gelmiş olmalı ki bu normal. Seneye kısmetse çok üst seviye için ayrı planlarım var....
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:25:36 -->-> Daha önceki mesaj 21:20:02 --
Dijital ortamda çekiliş kolay fakat güvensiz gibi geldi bana, kağıt olması tamamen fiziksel olması ve herkesin gözü önünde olması bence en basit ve en güvenilir olandı.
Kahve konusunda kahve servisleri sunum aralarındaki boşluklara göre organize edilmek zorunda bu nedenle sunum harici kahve ikramı olmaması mümkün.
Lokasyonu ben çok beğenirdim eskidende, hala aynı şeyi söylüyorum bence lokasyon çok kolay ulaşılabilen bir yer diye düşünüyorum. Herkesi düşünerek en basit yer burası gibime geliyor, bu konuda sizlerin yorumlarınıda duymak fena olmaz.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:36:59 -->-> Daha önceki mesaj 21:25:36 --
Bu arada Oğuzhanın yorumu yanlış değildi, WHMCS kötü veya sorunlu demedi, aksine tüm opensource yazılımlarda olduğu üzere bunda da ortalama ayda 1 irili ufaklı sorunlar yaşanabiliyor dedi, bu yüzden yazılımları sürekli güncel tutmanız takip etmeniz, nasıl olsa çalışıyor diye kendi başına bırakmamanız gerekir diye ekledi. Bunu söylemekteki amacı her önüne gelen bu işe dalmasın işten anlayan yapsın, anlamıyorsanız yazılım desteği alabilirsiniz diye eklediğini hatırlıyorum...
Bu arada ben konuya ilk başladığımda katılmak isteyenler olursa lütfen bana ulaşsınlar diye belirtmiştim, fakat elini taşın altına sokanların sayısı azdı. Bu yüzden önerim, bilgi ve becerinizi paylaşmak isterseniz aramıza katılın. İçerik ve konuları belirleme süresinde son 20 gün birlikte 2 tam gün toplantı yaparak ortalama 300 civarında mail alıp göndererek birlikte düzenledik.
Sonraki organizasyonlarda lütfen sizde aramıza katılın ve içeriği- konuları- konuşmacıları bilrikte seçelim düzenleyelim.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:43:00 -->-> Daha önceki mesaj 21:36:59 --
Resim, video ve sunumlar ile ilgili konulara gelince.
Resim ve bazı videoları önümüzdeki hafta web sitesi üzerinden sizlere paylaşıyor olacağız.
Sunumların tamamını internete koymayı düşünmüyorum, fakat bazı parçaları paylaşmak gerekiyor diye düşünüyorum.
Allah aşkına macbook dell tablet için mi herkez oraya gitti? Yada yeme içme vs. için mi? Çekiliş olsa ne olur olmasa ne olur şahsen eşim eliyle çekti sahnede x birine hediye verildi, solumda oturan çok genç arkadaş kapanış konuşması sonrası son çekilişde macbook kazandı. Türkiye'de 75.ooo.ooo kişi yaşayan ülkede seçimlerde trafolara kedi girerken siz burda seçim adaletsizdi demektesiniz, bence sponsorlar seneye çekiliş yerine bilgi yarışması düzenlesin hediyeler ona göre verilsin, konu ordan bilgi öğrenmenizdi/öğrenmemdi. Tamam bazı konuşmacıların konuşması akıcı olmayabilir ama ben oldukça fazla bu tarz konferans/seminer ve festivale katılan biri olarak hata göremedim asla yazdıklarım taraflı değil ne gördüysem onu söylüyorum, festivalin son dakikasına kadarda ordaydım ( Birisi yazmış üst mesajlarda macbook alan yaşlı birisi mac'i kaptı çıktı gitti diye ) o bu işi yapmasın bence ben bilgi yarışması düzenleyeyim konumuz üzerine o zaman mac yada x hediye almak kolaymı görürler.
Tekrar herşey için teşekkürler, ayrıca SH çalışanlarından Gökçe Hn. ve Birkan bey'e ayrıca teşekkür ederim çok profesyonel insanlar.
Ayrıca takım elbiseli gelen saçı 2 numara olan şahısda bendim bazen boynumuzdaki yazılar ters dönmüş beni tanımayanlar için yazdım. Ayrıca böyle spor giyinilen bir konferansa ilk defa katıldım
Selçuk bey size de böyle bir aktivite de öncü olduğunuz için teşekkür ederim eleştiriler olmalı zaten ama hediyeleri ve çekilişi kafaya takanlar oldukça enteresan geldi bana
Öncelikle böyle bir etkinliği gerçekleştiren Selçuk beye çok teşekkür ediyorum.
Eleştirilere rağmen çok güzeldi.
Asıl Orkun beyin dediği gibi de birazda katılımcıları eleştirelim neredeyse herkes yemekler ve hediyeler için oradaymış izlenimi verdi.
Yine Arif bey gibi konularında uzaman kimselerin katılımları ile organizasyon daha güzel yerlere taşınabilir diye düşünüyorum.
Program çok güzeldi, konulara hakim kimseler tarafından sunumlar verildi. Yalnız burada üslup ve akıcılık çok önemliydi.
Forumda programa katılan katılmayan herkes 2015 hosting festivalinden bahsediyor. Bence bu tarz etkinlikler yılda bir kez ile kısıtlı kalmamalı. İlla böyle hediyeli, yemekli, otelli filanda olmasına gerek.
Selçuk beyin özellikle vurgulamak istediği bu sektörde kalifiye personelin çok az olması ve sektörün ilerlemesi adına bu gibi etkinliklerin sayısının çoğalması çok önemli.
Örnek denizlihackerspace gibi online eğitimlerle ve ya küçük bir eğitim solanları gibi ortamlarda; Konularına hakim kimseler tarafından yine örnek @Hi-Osman, @Elazığlı168 gibi kimseler ile haftanın ve ya ayın belli günlerinde eğitimler düzenlenebilir.
Hem katılımcılar almak istedikleri eğitimlere katılırlar, maddi menfaatleri olmadıkları için kuru kalabalıklarda oluşturmazlar. Hem sektördeki personeller gelişir hemde sektör gelişir.
Sektörde lider olan firmalar çok bunların destekleri ile güzel eğitimler olur. Hem bu eğitimler kalifiye eleman olarak kendilerine bile geri dönüş olabilir.
Bilmiyorum, Selçuk bey böyle bir organizasyona da el atar mı?