Akar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hanefi mezhebine göre; sağlıklı bir insanın kendi hayatına son veremeyeceği, bu kişinin sağlıklı düşünce yapısında olmadığı ve bu sebeple yaptığından sorumlu olmayabileceğine "hüsn-ü zân" ile geçmiş yaşantısına bakarak, müslüman olarak biliniyorsa cenaze namazını kılarız. Bir hüküm konuşmak için o konuya çok iyi hakim olmak gerekir. Yoksa çok yanıltıcı neticeler doğurabilir.
Hangi mezhebe üye olduğunu bilemeyiz.Bana öğretilen ''intihar eden kişi için cenaze namazı bile kılınmaz'' ve''kişi cennete gidemez''dir. Ki bunu dışarı çıkın sorun herkes böyle cevaplayacaktır.Ve ben mesajımda cenaze namazı ile ilgili birşey yazmadım. Sonuç olarak bu kişi cennete gidemez. Tartışma gerektirmeyen bir konu.

SeliM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Avatardaki tipe bak, mantaliteye bak... Çok uyumlu gerçekten.
Senin mesajını alıntıladım.Ama cevap vermeyeceğim

Diğer cevabımı dinlemek isteyemeyen şahısa da aynı cevabı vermekten çekinmiyorum. Bu insan ölmemiş,intihar etmiş. Eğer ölseydi emin olun sizin gibi sadece buradan ''baş sağlığı dilemez arkasından duasını okurdum''. Son çare kıydı canına demiş arkadaş,bilmiyor ki Allah her zaman başka kapılar açar.Her zaman yardım eder.Hadi şimdi eyvallah